CARTA AL DIRECTOR

Entenem que la situació que estem vivint és molt complicada, però com alumnes de 2n de batxillerat considerem essencial manifestar la nostra postura davant la possibilitat de mantenir lectiva la setmana de Magdalena, decisió que ens afecta en tots els sentits.

Al llarg d’aquest curs, hem hagut de conviure amb una situació de treball i estudi complexa, dificultat de dur a terme les classes en condicions normals, ús de la mascareta que dificulta la propagació del so, soroll del carrer, dies de fred... Per no parlar dels confinaments simultanis tant per part del professorat com de l’alumnat. Tots aquests factors impossibiliten el correcte desenvolupament de les classes. Alhora, havíem i hem de gestionar un gran pes emocional que ens desgasta tant com a estudiants i com a persones. Perquè a l’exigència del segon curs de batxillerat, cal sumar-li el fet de la pandèmia.

És per això pel que veiem innecessària la implantació de més dies lectius. L’aturada de Magdalena és imprescindible no només per descansar sinó també per a seguir estudiant per als propers exàmens. Per l’altra banda, el curs ja estava programat en unes dates estratègiques d’acord amb el calendari lectiu vigent. Pel que modificar el calendari no faria altra cosa que perjudicar-nos. Tot açò, en un punt del curs en el qual tenim un peu al final de l’intens camí que és batxillerat i l’altre en les PAU.

Per aquest motiu, esperem que a l’hora de prendre una decisió final es tinga en compte tots els sectors afectats i, especialment, l’alumnat de batxillerat. H

Alumnes de 2n BAC de l’IES Politècnic de Castelló