És innegable que la pandèmia de la covid-19, ens ha trastocat de dalt a baix tota l’agenda política i municipal de la totalitat d’ajuntaments del nostre territori. Ens ha obligat a reestructurar pressupostos, refer partides o actuar d’emergència. I això, de vegades i malauradament, passa per damunt de projectes de legislatura i anhels polítics. Anhels pels quals els nostres ciutadans ens van donar la seua confiança.

Tot i això, a pesar d’aquest trasbals sense precedents, des de l’Ajuntament de Vinaròs ens empenyem en no renunciar, al costat de la Diputació, de la Generalitat i el govern de l’estat a portar endavant projectes.

A pesar de la pandèmia, no renunciem a portar endavant el nou CEIP Jaume I, que avança ràpidament amb un pressupost de 4,5 milions d’euros gràcies al pla Edificant .

Tampoc abandonem l’empenta posada gràcies a la col·laboració público-privada per inaugurar pròximament la nova Residència Municipal de Vinaròs amb un pressupost de 5,3 milions de la mà d’Onada en la seua gestió i subvencionada amb places públiques gràcies a la Generalitat.

Empenyem, a pesar de la situació, per veure l’inici de les obres de l’N-238, a punt d’iniciar-se i pendents de l’aprovació del Pla de Seguretat previ a l’inici d’aquestes. Una actuació on l’estat inverteix 12,8 milions.

No renunciem tampoc a portar endavant el nou Centre de Salut Integral Vinaròs II, compromés el seu inici per a aquest any que ens ajudarà a prestar un millor servei.

I tampoc estem renunciant a l’ampliació de l’IES Vilaplana, les reformes en la resta de centres educatius, a portar endavant la nova parada d’autobusos, el nou Centre Social, el Centre d’Inspiració Turístic…

És cert que la nostra ciutat viu moments complicats i difícils. Però aquestes infraestructures de l’àmbit educatiu, sociosanitari, de la mobilitat o turístiques, ens han de posicionar en un lloc de sortida molt més favorable a l’hora d’aplacar d’una vegada per totes aquesta situació.

Vinaròs, a pesar de la pandèmia, no renúncia a avançar. Ens acompanyes? H

*Alcalde de Vinaròs