Este mes hem celebrat el debat sobre els pressupostos de Vila-real, en Ciutadans vam votar favorablement als mateixos. Hem defensat des que va arribar la pandèmia del coronavirus ara fa exactament un any que esta experiència canviaria moltes coses, els hàbits de les persones, la valoració que fem d’algunes coses senzilles que donàvem com a garantides i no ho són tant, i per suposat la perspectiva en què mirem els problemes. Dins d’este context és en el que cal enquadrar el nostre acord, ple d’iniciatives que miren al present i sobretot, com no, al futur.

Les línies que Ciutadans vam proposar en aquesta ocasió són bàsicament quatre i cadascuna té la seua finalitat. Començant per la recuperació econòmica i empresarial com a qüestió més urgent amb el reforç de la dotació de la Taula del Renaixement i l’agilitació de les ajudes.

Les altres tres comencen cadascuna un camí per a dur-nos al Vila-real del futur, d’un futur prometedor. La millora en el manteniment i accions per millorar el civisme han de servir per a potenciar la nostra ciutat com un lloc ideal per a viure, treballar i criar. Els encontres bilaterals per a tractar l’urbanisme no soles han d’ajudar a buscar solucions als problemes jurídics, també tenen com a finalitat la regeneració urbana i el foment industrial; són tres potes que ens han de dur a una ciutat preparada per a emprendre, créixer i prosperar. Per últim, el control de la despesa, que ha d’anar al ritme del creixement de la població i de l’economia, permetrà potenciar a Vila-real com una ciutat viable, atractiva i amb uns serveis que es puguen mantindre per a enfortir el nostre àmbit comarcal.

Eixe és el Vila-real que des de Ciutadans volem ajudar a construir. No vam ser part del problema però sí volem ser part de la solució, per això preferim gastar les nostres forces en iniciatives que sumen i beneficien sempre a la nostra ciutat.

En els municipis en els quals estem presents hem fet el mateix, sumar en qui ha tingut ganes d’arribar a acords, independentment del seu color. Perquè per a Ciutadans el més important és per a què i per a qui. En este cas per a millorar la nostra ciutat i per als vila-realencs. Per això, el nostre pacte és amb Vila-real. H

*Portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de Vila-real