La pandèmia (ja cansa fer-hi referència) ha evidenciat una llista de carències que cal corregir per a dur endavant un projecte social de progrés. Cal que siguem directes: el món analògic i el model de vida què d’ell se’n deriva han tocat sostre. Fins ara, ens havia donat pistes de la seua obsolescència, però els canvis s’han accelerat i les evidents necessitats de comunicació han modificat tots els nostres tipus de relacions.

Necessitem generalitzar un projecte ferm de digitalització, marcat per la responsabilitat institucional, la senzillesa en els termes i l’adaptació sostenible, si volem seguir presents en un context d’evolució .

Necessitem que les nostres empreses es decidisquen fermament a iniciar aquest camí digital amb el qual seran més competitives al mateix temps que més properes i accessibles. Cal que ampliem la nostra visió i apleguem al mercat global.

Des de la Diputació ens oferim a recórrer aquesta via junt amb vosaltres, empresaris i empresàries, emprenedors i emprenedores, cooperatives i pimes de la nostra província. El Pla per a la Transformació Digital serà prompte una realitat. Comptem amb una primera línia de 300.000 euros amb què s’afavorirà la continuïtat de les empreses més menudes i d’aquelles situades en pobles més xicotets. També destinarem recursos a millorar la projecció internacional de les empreses més actualitzades.

Aquest pla compta amb un acurat treball tècnic i un ampli consens polític i amb la participació tant dels grups al govern com de l’oposició. Des de l’àrea de Promoció Econòmica confiem fermament que aquesta nova esperança digital del present serà la ferramenta per encarar amb fermesa i optimisme el nostre futur. H

*Diputat de Promoció Econòmica, Ocupació i Internacionalització