El diccionari d’Alcover defineix el mot mesquinesa com a «manca de generositat» o «brutícia». És en aquesta segona accepció en la qual em fixaré. PP, P$o€ i C’s han muntat justament aquesta setmana un espectacle bastant definitori del que aquesta paraula significa.

Jocs de poder al més pur estil House of Cards , on veritablement la realitat supera la ficció. Múrcia, Madrid i els dubtes sobre el futur d’altres autonomies han estat els escenaris de la brutícia política amb fetge i budells. Ni Jack l’Esbudellador tenia tan pocs escrúpols en la seua set de sang com aquests partits han mostrat durant els últims dies.

Però com diem en valencià, cap geperut no es veu la gepa! Aquesta setmana assistíem a Vila-real als habituals atacs d’aquests pseudosocialistes que viuen entre fetge, budells i sang gairebé com el seu ecosistema habitual. A nosaltres tot açò ens al·lucina. Clar, no portem més de 30 anys vivint de la mamella pública com alguns d’ells. Potser per això no ens avesem mai a les formes de qui s’ha instal·lat a la torre de la seua supèrbia absoluta. En aquest país les majories absolutes solen convertir-se en tirania. Si s’estenen en el temps porten a que qui les ostenta acabe pensant que tot és seu. Compromís seguirà, malgrat els atacs, posant Vila-real en molt primer lloc.

Sabem que som com David contra Goliat. No ens importa. La lluita és justa. Nosaltres no farem servir el populisme barat de capa, bous i banderilles. Pensem que Vila-real mereix més nivell, especialment en els moments durs que estem passant. Vila-real superarà aquesta crisi, com sempre ha fet, i ho farà malgrat l’existència de partits, que com hem vist aquesta setmana, si pogueren, vendrien la seua mateixa mare. H

*Regidor de Compromís per Vila-real