Des del Consistori seguim fent camí amb un extraordinari esforç, treballant per desenvolupar, dins de les nostres competències, mesures ambicioses per a combatre l’impacte social i econòmic a la nostra ciutat provocat per la crisi sanitària. Un pla de xoc amb propostes, accions reals i concretes amb visió de futur, tot superant les reticències i entrebancs i pensant sempre en l’interés general, que se centren en mesures de suport amb la finalitat de dinamitzar l’economia local i de promoure, com no, la creació d’ocupació.

Lamentablement, encara hi ha qui creu que la polarització i la divisió el beneficia. A pesar de tot, l’equip de Govern de la nostra ciutat continuarà treballant per la cohesió, la unitat i pels valors compartits que entre tots ens permeten fer que Borriana siga més gran.

Tot i que la situació actual és temporal i les inversions destinades a les ajudes mai no en seran suficients, l’Ajuntament va mamprendre un ritme frenètic de treball per a seguir endavant contra el trasbals provocat per la covid-19. Que es va materialitzar en un gran esforç per a reconduir projectes i propostes, per a centrar-nos en l’atenció a les persones, especialment en els col·lectius més vulnerables i els sector més afectats per la crisi sanitària i, sobretot, per les conseqüències laborals i econòmiques.

De fet, durant tot el passat any 2020, hem volgut que Borriana seguira creixent cada dia, de forma sostenible i ordenada. Per això varem duplicar el pressupost per a ajudes socials i es van implementar ajudes extraordinàries a pimes, autònoms i mutualistes, amb una dotació de mig milió d’euros, i es van realitzar ademés tres campanyes per a la promoció del comerç local.

La mateixa linia

Enguany, en la mateixa línia, l’Ajuntament amb la Generalitat valenciana i la Diputació de Castelló fem camí junts, hem posat en marxa les ajudes Parèntesi per a la recuperació dels sectors que més estan patint. Des del consistori hem prioritzat dedicar els esforços necessaris per a estar al costat del teixit econòmic i social de la ciutat. Així, ens hem esforçat a facilitar la tramitació urgent i agilitzar al màxim possible el procés burocràtic per al cobrament de les subvencions i hem sigut els primers de la província a posar en marxa el programa.

Els autònoms i microempreses de Borriana més afectats disposen de prop d’un milió d’euros en ajudes directes per afrontar la situació i demà, desprès d’un mes, finalitza el termini per a sol·licitar-les. Els fons excedents d’aquesta línia d’ajudes seran reinvertits per l’Ajuntament en altres iniciatives de col·laboració, recolzament i promoció del teixit empresarial local.

La crisi encara tardarà a passar, però l’Ajuntament seguirà de la mà amb les empreses i les persones de Borriana.

Alcaldessa de Borriana