Fa unes setmanes, compartint una reunió de treball amb els nostres llauradors, em traslladaven la seua indignació després de saber que el Parlament Europeu reconeixia que el Ministeri d’Agricultura tenia la possibilitat d’haver demanat ja el passat any una autorització extraordinària per fer ús dels fitosanitaris més efectius per poder lluitar contra la plaga del cotonet.

En aquell moment els vaig traslladar la necessitat de fer un pas més en les seues reivindicacions i fer sentir la seua veu davant d’algunes institucions que tenen una major capacitat de resposta als seus problemes. Fruit d’eixe treball amb els llauradors i els representants del PP al Senat, ahir membres de l’Associació de Llauradors Independents de Vila-real van estar a Madrid per exposar les seues inquietuds i propostes davant dels representants dels grups polítics.

Des del PP vam demanar fa uns dies la compareixença del ministre en la Comissió d’Agricultura i hem exigit també que s’active l’autorització extraordinària de l’ús del clorpirifós o metil-pirifós, així com que es previnguen mesures d’ajuda econòmica als productors de cítrics afectats per la plaga del cotonet.

Confiem que aquesta reunió siga un primer pas per aconseguir que el Govern d’Espanya deixe de donar l’esquena als nostres llauradors. Desgraciadament fins ara ens ha servit de ben poc tindre un socialista valencià al capdavant del Ministeri d’Agricultura. El senyor Luis Planas haurà d’explicar per què no ha fet la petició a la Unió Europea, el que provoca que els nostres llauradors continuen patint en aquests moments les conseqüències de la seua nul·la gestió.

Portaveu adjunt PP Vila-real