La pandèmia de la covid ens ha transformat la vida a tota la societat. Amistats, treball, economia, cultura, esport i educació han sigut pilars de la vida de cadascú trastocats per una situació sanitària mai vista en el nostre món. Després d’un any des de que ens confinaren, que tornarem a eixir al carrer, i que pensarem que la vida anava a tornar a ser igual, tornaven a pujar els índex d’infecció, i tornaven les restriccions, el tancar-se a casa, i renunciar a la vida tal i com la coneixem. Una llum d’esperança s’obria amb l’arribada de les vacunes. Grups de riscs, sanitaris, persones majors, i com no podia ser d’una altra manera, el professorat dels centres educatius. El personal de tots els centres educatius de Borriana ja està passant per la primera dosi de la vacuna. El passat divendres i dissabte va ser el primer grup, i dimecres i dijous serà el segon. Escoles de Primària, IES, escoletes infantils, escoles d’adults, educació especial i el CMA Martí de Viciana. Tot el personal vinculat a l’educació en Borriana estarà vacunat.

Amb la vacunació a tots els centres educatius s’aconsegueix avançar com a societat en el moment actual, on els més menuts han de ser el centre

Una reclamació que va arribar en gener de la mà de Compromís, i que ara veiem efectiva. Era de justícia. Perquè l’educació és fonamental com a element cohesionador de la societat i necessari per a l’equitat i la superació de les desigualtats. Els i les professionals de l’educació, com a personal públic que es troben a primera línia, no només havien de ser inclosos en la segona fase, sinó que la seua vacunació havia de ser prioritària.

I és que la protecció del personal docent no només és una mesura de seguretat sanitària dels professionals de l’educació, sinó una exigència de caràcter ètic i moral per protegir el dret a l’educació dels nostres xiquets i xiquetes i el seu correcte desenvolupament. Com a societat no ens podem permetre perdre una generació, ni estigmatitzar-la per la pandèmia, necessitem que els xiquets i xiquetes estiguen preparats per als reptes que planteja el futur a la societat. I per això, amb la vacunació a tots els centres educatius s’aconsegueix avançar com a societat en el moment actual, on els més menuts han de ser el centre.

Cal tenir clar que protegir el professorat amb la vacunació és enviar un missatge positiu de l’educació a la societat. A l’alumnat, famílies i professorat, i evitar un impacte social i econòmic negatiu important, a l’evitar la disrupció de la vida social, econòmica i familiar. Un pas més, un dia menys. Tornarem!!

Regidor de Cultura, Patrimoni, Normalització i Agricultura de Borriana