La rebaixa d’impostos i de la càrrega fiscal és, possiblement, una de les mesures que la majoria dels representants municipals anhelem aplicar en algun moment de la legislatura. Mesures que ajuden a alleugerar la pressió fiscal de veïns i que a més a més, ajuden a generar oportunitats empresarials per tal de dinamitzar l’economia local i propiciar un clima d’inversió i aposta per la nostra ciutat.

Després de setmanes de treball, la setmana passada, l’Ajuntament de Vinaròs vam poder anunciar el que serà el paquet de rebaixes més ambiciós dels últims anys. Un paquet fiscal que es resumeix en els següents punts:

1. Reducció 50% taxa d’escombraries.

2. Reducció 20% rebut aigua.

3. Eliminació taxa obertura negocis.

4. Reducció 50% ICIO.

5. Exempció taxa expedició de llicència.

6. Reducció IBI per instal·lació plaques fotovoltaiques.

Sis mesures concretes que es començaran a aplicar en l’inici en breu, concretament el 2n semestre d’aquest mateix any i que veuran culminada la seua implantació a principis del proper, el 2022.

Sis mesures que no volem que siguen circumstancials, si no prolongades en el temps i que ara són possible gràcies a una reducció progressiva del deute municipal i un romanent de tresoreria que, tot i ser excepcional, és suficient per a fer un pas endavant en aquest sentit.

Sis mesures que van encaminades a alleugerar no només la càrrega fiscal i els rebuts dels ciutadans, sinó a propiciar una situació atractiva per a l’obertura de nous negocis i empreses i que a més, s’encamina cap a una economia sostenible i una sortida verda en un moment vital que ens obliga a fer un esforç en aquest sentit.

Vinaròs cal que avance sense deixar ningú arrere i animant a sumar més oportunitats de futur.

Alcalde de Vinaròs