Estem en uns dies claus per a veure com evoluciona de nou la pandèmia provocada per la covid-19. Pareix que ve un nou increment de casos que pot suposar una nova onada, però de tots i totes depén que aquesta siga menys pronunciada o molt suau pel que fa a l’augment de contagis.em de ser responsables i exposar-nos aquestos dies festius el mínim possible, evitar contactes innecessaris i complir amb seriositat totes les normes sanitàries vigents.

Hem recorregut un llarg camí. Ja fa més d’un any que començàrem amb la problemàtica sanitària de covid-19 i amb l’esforç de tots i totes, junt les vacunes que estan en marxa, ens faran eixir d’aquesta situació, però encara falta. Ja sé que són molts mesos, que venim d’una situació de molts esforços de tots i totes que han fet que tornem a tindre taxes baixes a la Comunitat Valenciana. Venim d’una situació molt dura, personal i econòmicament per a molts sectors, i no volem que ara es repetisca. Al contrari, volem eixir i acabar amb el problema i per això hem de fer més esforços encara. No hem de tornar a perdre el que hem aconseguit.

Dies de trobades

Ja sé que aquestos dies de Pasqua i Sant Vicent són dies de trobades amb amics i familiars, de fer paelles, torrades, menjar-se la mona en grups o fer festes de qualsevol tipus. Però enguany tampoc es pot fer. El virus encara està ahí i ho podem vore dia a dia. No és moment d’arriscar-nos i posar en perill la nostra salut i la de tots els altres. Per això demanem un nou esforç per a poder arribar a la meta, per poder obrir de nou tot més prompte que tard, per poder tornar a fer festes, paelles, torrades, menjar-se la mona o recuperar tots els actes religiosos de la Setmana Santa.

Una nova onada forta de contagis suposaria tornar enrere. Tornar a tindre restriccions fortes i tancar tot allò que a poc a poc s’està tornant a reobrir. Suposaria tornar a omplir els hospitals, les Unitats de Cures Intensives i tornar a xifres molt grans de mortalitat. I ahí em vull parar. Perquè encara que estiguem en un nivell baix de contagi a la Comunitat Valenciana, tots els dies per causa del covid-19, mor gent, massa gent, cosa que hem d’evitar.

Ara és el moment de fer un nou esforç, que junt l’esperada vacunació que arribarà més prompte que tard, vencerem el virus i podrem gaudir i recuperar les nostres trobades socials, la nostra vida social, la nostra economia. Des de les administracions estem posant mitjans per intentar garantir les normatives vigents. A ningú li agrada tancar zones recreatives o paellers com hem fet, però toca fer-ho pel bé de tots. Ara bé, també cal fer un nou esforç, i espere que ja en falten pocs per a poder eixir d’esta. Per favor, no abaixem la guàrdia!

Alcaldessa d’Almenara i Secretària d’Organització del PSPV-PSOE de la província de Castelló