La pandèmia de la covid-19 ens ha trasbalsat la vida, però amb la vacunació ha arribat una injecció d’esperança. Personal sanitari, gent major i dependent, grups de risc i ara el personal de tots els centres educatius, d’Almassora i de tot el País Valencià, ja ha rebut la primera dosi de la vacuna.

La protecció del personal docent és una mesura no només de seguretat sanitària sinó també per a protegir el dret a l’educació. És una demanda que Compromís va fer quan es va iniciar la primera fase de les vacunacions i que s’ha pogut acomplir. Perquè els nostres xiquets i xiquetes han de poder rebre la formació que necessiten per fer front als reptes que els depararà el futur i els treballadors i les treballadores de l’ensenyament han de poder ajudar-los aconseguir eixe objectiu amb seguretat.

Els governs amb Compromís tenim clares les nostres prioritats. Les persones han d’estar per damunt de tot i hem de garantir els seus drets, més encara en moments com els actuals.

No podem dir el mateix de governs com el d’Almassora, que ha sigut capaç d’establir protocols de seguretat per a poder realitzar actes públics però no d’escoltar els veïns i les veïnes i establir un pla conjunt per a la necessària recuperació econòmica.

El pacte PSOE-Ciudadanos, preocupat com està per les guerres autonòmiques, les lleialtats amenaçades i la suma de vots, no ha respost a la demanda de Compromís de convocar els consells veïnals, els principals espais de participació que té l’Ajuntament.

I és que les propostes de Compromís no són ben rebudes en un govern municipal que mira cap a la dreta, més que cap al bé comú. No han impulsat ni el Fòrum per a la reactivació econòmica ni han posat en marxa un gabinet d’assessorament a persones autònomes i xicotetes i mitjanes empreses en la tramitació de les ajudes. Tampoc han volgut crear bons ni targetes moneder ni cap de les mesures que implicaven donar suport a les famílies amb pocs recursos a través del comerç local.

Amb governs experimentals com el d’Almassora, tenim molta foto i poca solució. Preferiríem que els esforços es dedicaren a protegir drets fonamentals com l’educació i a treballar per eixir d’esta crisi. I no deixarem de treballar, reivindicar, insistir i defensar el que creiem essencial fins a aconseguir-ho.

Portaveu del Grup Municipal Compromís per Almassora