Encara no podem relaxar-nos, tot i els bons resultats epidemiològics que presenten actualment Borriana i la Comunitat Valenciana, a pesar de ser l’autonomia amb la incidència acumulada més baixa de tota Espanya i una de les regions europees amb taxes més reduïdes de persones infectades.

Els dies festius estan per a passar-s’ho bé i desconnectar, però de forma segura, amb responsabilitat i mantenint les precaucions, perquè el descans és compatible amb la prudència i la prevenció, sempre tenint en compte que és molt important seguir apostant per les mesures de prevenció i prudència contra el coronavirus per mantindre una Pasqua segura i no abaixar la guàrdia davant la covid.

Seria un error molt greu relaxar-nos i posar en risc tot l’esforç realitzat per tota la ciutadania durant les últimes setmanes. Recordem que és responsabilitat de tots i de totes seguir les mesures bàsiques de seguretat: neteja de mans, mantindre la distància adequada, usar la mascareta i ventilar els espais tancats.

Per tot això, amb totes les mesures sanitàries i de seguretat vigents en cada moment, des del consistori proposem una oferta ajustada als interessos de la joventut, que suposa una alternativa a tot allò que troben a faltar, amb la finalitat de promoure la formació, l’oci alternatiu, educatiu, igualitari i constructiu, i fomentar la participació social i el desenvolupament juvenil.

Escacs, cursos de formació per a traure’s el títol de monitor de temps lliure o d’animador turístic, cursos de llengua de signes, de fotografia o de preparació de les proves de valencià, campus de robòtica i videojocs, i escape room virtual, són algunes de les activitats.

Dins de l’aposta de Borriana per una Pasqua segura, al voltant de 100 xiquets i xiquetes de Primària i Secundària que gaudeixen de vacances escolars, participen en més d’una vintena de jocs, esports i activitats, i també d’esmorzars saludables i tallers de cura de l’esquena, de salut bucodental i de salut podològica, en les ‘XVIII Jornades Multiesportives i d’Hàbits Saludables’ organitzades pel Servei Municipal d’Esports (SME).

Igualment, aquesta setmana s’estan realitzant les Escoletes de Pasqua, organitzades pel consistori per a facilitar a les famílies la conciliació.

Com a alcaldessa he de seguir advertint sobre els riscs de la relaxació social i, per això, demane a la ciutadania prudència, sensatesa i responsabilitat.

Alcaldessa de Borriana