Juntament amb les Festes del Crist, les de Setmana Santa i Pasqua són les celebracions més destacades de l’Alcora. Actes com la Rompida de la Hora, la Festa del Rotllo, el Dia de la Dobla, el Pelegrinatge per les Ermites, la Pasqua Taurina, el Mesó de la Tapa, La Romeria de Sant Vicent i la Mocadorà… posen de manifest la seua rellevància.

I és que són molts i destacats els actes tradicionals i lúdics que els alcorins i alcorines vivim amb gran intensitat en aquestes dates. Per segon any, a causa de les circumstàncies que tots coneixem, no hem pogut celebrar-los amb eixa intensitat de costum. El dilluns, per exemple, vaig voler il·lustrar a les xarxes socials, a través de diferents fotografies, que dels millors moments de la meua vida els he passat el Dia del Rotllo.

Enguany no ha pogut ser, així i tot, gràcies a les confraries, a la Rondalla, la Banda de Música, etc. amb la col·laboració de l’Ajuntament, com no podia ser d’una altra manera, hem pogut reviure moments molt emotius amb vídeos realment espectaculars que reflecteixen la grandesa de la nostra Setmana Santa i la nostra Pasqua i que han comptat amb una enorme difusió. També ha tingut molt bon acolliment l’exposició organitzada per la Junta Central de Confraries.

El Divendres Sant, la Rompida de la Hora, imparable, va celebrar el seu 30é aniversari des dels balcons, amb una altíssima participació, posant de manifest, una vegada més, la seua gran importància, sobretot com a acte d’unió, del qual ens sentim molt orgullosos. És molt el que s’ha aconseguit al llarg d’aquestes tres dècades... ha sigut declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco, que es diu prompte, entre altres distincions.

També la Festa del Rotllo és molt popular i reconeguda. En l’actualitat és Festa d’Interès Turístic Provincial, però volem posar-la encara més en valor, per això, anem a sol·licitar a la Generalitat que siga declarada Festa d’Interès Turístic Autonòmic de la Comunitat Valenciana. Pas a pas, anem sumant.

Enguany, amb la màxima responsabilitat, hem fet el que hem pogut per tal de continuar celebrant els nostres emblemàtics esdeveniments. I ara, sobretot, tenim la vista posada en 2022, amb l’esperança que siga l’any en què tornarem, tornarem a sentir i a viure aquests dies assenyalats al 100%. Tornarem, i ho farem amb més ganes, més il·lusió i més força que mai, això segur.

Alcalde de l’Alcora