Probablement, l’últim any ha sigut un dels més durs per a molts de nosaltres, però ara, gràcies a l’esforç col·lectiu de tota la societat, ja estem albirant la llum al final del túnel, amb una obertura progressiva, sense marxa enrere gràcies a la vacunació.

A Borriana ja ho teníem tot amanit per a quan arribaren les dosis suficients per a començar la vacunació massiva i, definitivament, ha començat aquest dilluns, 24 de maig, en les instal·lacions del pavelló poliesportiu de la Bosca.

A hores d’ara, ja s’ha realitzat la vacunació de totes les persones majors de 80 anys, també s’ha completat la pauta del 65% del grup de majors de 70 anys, i els majors de 60 anys tots tenen almenys la primera dosi, a més, la setmana passada van començar els de 50, que acabaran el 15 de juny, i al sendemà començaran amb els de 40 anys.

Cal valorar la bona estratègia duta a terme pel Consell contra la pandèmia, fonamentada en la prevenció, amb mesures restrictives, en el seguiment dels casos pels rastrejadors i en la vacunació, que ja ha aconseguit una velocitat significativa que permetrà assegurar la protecció de la població en els pròxims mesos. Aquesta ofensiva contra el coronavirus ha permès que la Comunitat Valenciana siga el territori espanyol i europeu amb menys incidència acumulada, amb 29,3 casos per cada 100.000 habitants.

Ferramenta fonamental

La vacunació és una ferramenta fonamental que permet a la població, progressivament, estar protegida contra el virus. Per aquesta raó, des del consistori hem oferit a les autoritats sanitàries les instal·lacions i els mitjans materials i humans que necessiten cara a aconseguir una vacunació ràpida, eficient i massiva.

Molt prompte, la vacunació a Borriana passarà a la Llar Fallera per tal de facilitar l’activitat normal al poliesportiu. Sanitat, que organitza el pla de vacunació massiva en la localitat en col·laboració amb l’Ajuntament, ha validat la idoneïtat de la Llar Fallera, perquè reuneix les condicions necessàries.

Per al bon funcionament del pla de vacunació, és molt important que la ciutadania tinga actualitzades les dades de la targeta sanitària SIP, i per això recomane a la població que les revisen i les actualitzen, ja que les notificacions arriben a través d’SMS o cridades telefòniques.

Vull destacar que la col·laboració de les persones i l’esforç dels equips sanitaris permeten que una planificació tan complexa funcione amb normalitat, i estic confiada perquè totes les vacunes que s’estan administrant tenen un alt percentatge d’efectivitat.

En un moment tan excepcional, totes les administracions i institucions públiques hem de sumar esforços i col·laborar en benefici de la ciutadania, amb l’objectiu comú que el pla de vacunació es realitze de la forma més eficient possible per a vèncer definitivament el virus.

Alcaldessa de Borriana