Aquest estiu, volem fomentar i facilitar la pràctica esportiva a la localitat de l’Alcora. I ho fem a través de diferents iniciatives des de l’Ajuntament.

D’una banda, les instal·lacions esportives (pistes d’atletisme, futbol 7, futbol sala, frontó, tennis i skatepark) s’obrin al públic a les vesprades i amb un ampli horari, fins a les 0.00 hores de dilluns a dijous, i fins a les 1.00 hores els divendres i dissabtes. Amb aquesta iniciativa, a més de fomentar hàbits de vida saludable, s’ofereix als joves de l’Alcora una alternativa d’oci.

D’altra banda, l’Ajuntament de l’Alcora ha signat un acord de col·laboració amb l’empresa TuPadel l’Alcora perquè els veïns i veïnes de la població puguen utilitzar gratuïtament una de les seues pistes de pàdel.

La pràctica d’aquest esport està molt estesa al nostre municipi, per la qual cosa hem volgut afavorir que els alcorins i alcorines puguen gaudir d’ell de manera gratuïta durant aquest estiu.

Una altra de les actuacions recents en matèria esportiva ha sigut la instal·lació d’un parc de cal·listènia al paratge de Sant Vicent, amb el qual s’amplia l’oferta esportiva i es promou l’activitat a l’aire lliure en un entorn natural privilegiat, el pulmó verd de l’Alcora.

Una altra manera de practicar esport i gaudir de la naturalesa és realitzant les rutes de senderisme senyalitzades, la Ruta Natural del Patrimoni Industrial, la Ruta de la Metal·lúrgia… Aquestes són algunes de les moltes opcions que tenim al nostre abast a l’Alcora.

També els més xicotets de la localitat estan podent gaudir de la pràctica de diferents esports a l’escola d’estiu, entre altres activitats educatives i lúdiques. Una de les instal·lacions en les quals es desenvolupa la iniciativa és la piscina d’estiu, que enguany ha tornat a obrir les seues portes.

D’aquesta manera, poc a poc, anem recuperant l’activitat. Demà clausurarem el cicle Sons a l’Alcora, amb el qual hem pogut gaudir de grans actuacions durant el mes de juny.

Així mateix, la setmana passada vam reprendre la programació del Cinema a la fresca, que se celebrarà al llarg del mes de juliol i que també arribarà a les pedanies de la Foia i Araia. I el dissabte actuarà Nil Moliner al recinte de la Pista Jardí.

Amb les mesures preventives pertinents i molta precaució, l’Alcora torna a omplir-se de vida.

Alcalde de l’Alcora