Falten pocs dies per a que comencem setembre i encarem el darrer trimestre d’aquest any 2021 amb l’esperança d’anar poc a poc recuperant la normalitat i deixant enrere aquesta pandèmia provocada per la covid-19. Al proper mes començaran noves obres, hi haurà novetats i una programació esportiva, cultural i taurina segons les normes sanitàries per a celebrar les nostres festes.

El proper mes es presenta molt il·lusionant per a la localitat d’Almenara. Si no passa res, serà el mes en el que vejam com comencen les obres més desitjades dels darrers anys, les esculleres que han de protegir i recuperar la nostra mar, la nostra Platja Casablanca. Els fruits de tants anys de lluita i demandes es faran realitat i podrem vore com les màquines i operaris comencen a fer la feina, a fer les demandades esculleres.

També serà el mes on les xiquetes i xiquets tornen a l’escola. I ho faran tots i totes a les seues aules. Després de les obres, ja deixaran les aules prefabricades, els barracons, i tornaran al seu lloc, a la renovada escola gràcies al Pla Edificant, que ha significat modernitzar el col·legi d’Almenara. Les obres encara continuaran un poc més, per a deixar les instal·lacions com cal, però ja no tindran afecció a les aules, pel que tots i totes podran tornar al centre educatiu.

I setembre, també és mes de festes a la localitat, on esperem recuperar celebracions respecte al que va ser l’any passat. Es conegut per tots i totes que no podrem fer unes festes com de costum, cosa que esperem ja recuperar com toca en 2022, però sí hem preparat activitats que puguen celebrar-se adaptades a les normatives sanitàries vigents.

Així el dia 11 de setembre recuperarem la Volta a Peu a la Vila d’Almenara que arribarà a la seua XXXVII edició, convertint-se en una de les proves més clàssiques del running. Els i les atletes tornaran a córrer pels carrers d’Almenara, això sí, atenent a les normatives vigents. A més les celebracions també tindran uns dies taurins, amb una plaça portàtil, tal i com ens vam comprometre amb les penyes i gent taurina al seu dia. Finalment, la cultura i les tradicions també tindran el seu espai en un tercer cap de setmana d’activitats que coincidiran amb els dies grans de festes. Per tant, es presenta un mes de setembre molt il·lusionant per al poble d’Almenara.

Alcaldessa d’Almenara i secretària d’organització del PSPV-PSOE de la província de Castelló