Avui a Borriana honrem la nostra patrona, la Mare de Déu de la Misericòrdia, i ja ens trobem a l’equador de les activitats que hem organitzat a l’entorn de la seua festivitat, que van començar divendres i s’acabaran aquest proper diumenge 12 de setembre.

La situació sanitària, encara que ha millorat prou, aconsella l’adaptació dels actes per evitar aglomeracions i situacions de risc. Governar és prendre decisions assenyades d’acord amb les circumstàncies i així ho hem fet des de l’inici de la pandèmia de la covid-19, i ara amb les alternatives responsables a les festes patronals, sempre seguint els criteris recomanats per Sanitat, i tot de manera controlada, posant sempre per davant la seguretat sanitària.

En Misericòrdia no estan permeses les festes en penyes, però sí que es poden organitzar menjars i sopars de grups al carrer, en espais oberts, i de forma regulada per a xalar de la celebració i evitar-ne els contagis. A més, hem proposat activitats alternatives culturals, infantils o lúdiques, com ara els concerts Borriana Alive, el festival de les Arts escèniques Seu-te, la visita a la Casa dels Gegants i Cabuts, l’exposició de carrosses, els focs artificials o festejos taurins, entre d’altres.

Avui viurem el dia més solemne i alhora emotiu, amb la celebració de la jornada dedicada a honorar la patrona de la ciutat, amb missa major a la Basílica d’El Salvador, amb la participació de la corporació municipal, les Reines Falleres, Elena Pastor i Julia López, els responsables dels cossos de seguretat i els veïns i veïnes de Borriana.

En acabar, a la porta de l’Ajuntament, gaudirem del llançament de carcasses com a anunci del dia de la patrona, seguit del vi d’honor que ofereixen les Dames de la Misericòrdia a la seu social de la Caixa Rural de Borriana. A la nit tindrem dos espectacles de focs artificials simultanis perquè els veïns i veïnes puguen gaudir-los des de casa i omplir de llum i foc la nostra ciutat.

Per oferir unes activitats segures, a través d’un ban d’Alcaldia s’han concretat les mesures higienicosanitàries a seguir en la Misericòrdia i s’ha dissenyat un dispositiu especial de seguretat per als actes programats per controlar el compliment de la normativa anticovid, per a garantir la seguretat en totes i cadascuna de les activitats proposades.

Les festes han de continuar sent el reflex de les nostres tradicions i del respecte per la convivència. Per això, una vegada més i com hem remarcat durant el darrer any, la seguretat i la prevenció de situacions difícils també en són prioritats. Pensant que l’oci i l’entreteniment van de la mà del respecte i la convivència, apel·le al civisme perquè combinat amb la prudència, la responsabilitat i amb la col·laboració i el treball conjunt, Borriana aconseguirà tindre unes activitats d’oci i entreteniment segures amb les mínimes incidències i molèsties.

Visca la Mare de Déu de la Misericòrdia!

Alcaldessa de Borriana