Com un esportista que ix d’una lesió, la societat en la que vivim, treballem i ens socialitzem comença una recuperació gradual desprès de molts mesos de convalescència. Per primera vegada des de març de 2020, quan va començar la pandèmia, tinc la sensació de que ja no hi hauran passos enrere significatius, però el camí no serà fàcil ni exempt de sofriment.

A Vila-real es celebren unes festes patronals per primera vegada des de setembre de 2019. Res tenen que veure en el que es celebrava abans de l’arribada del coronavirus, però és un primer pas. Alguns veïns no ho veuen bé, una opinió respectable i amb arguments vàlids, igual que ho són els dels que defensem la seua celebració.

Durant l’estiu he vist i viscut de primera mà el que han fet els joves i no tan joves en les zones turístiques, terrasses plenes, aglomeracions en zones d’oci, botellons, incompliments en l’obligació de dur la mascareta quan no es podia mantindre la distància, etc. També hi havia molta gent, jo diria que la majoria, que complia escrupolosament amb les normes.

Hem passat una nova onada, hem avançat en la vacunació, hem hagut de tindre tocs de queda, però poc a poc anem fent camí, i celebrar de nou les festes patronals a la nostra localitat, encara que fora en un format reduït i adaptat, era un pas que havíem de donar com a societat.

És bo avançar en la rehabilitació quan comença un nou curs polític en el que sonen ja els tambors de convocatòries electorals, amb una economia plena d’amenaces que van des dels preus de l’energia als problemes de subministrament d’alguns components, passant pel risc d’una inflació que no para de pujar, tots ells factors que poden ficar en risc la recuperació de l’economia i del treball que tan es necessita.

Està crisi sanitària que patim en l’actualitat passarà, podrem tornar a viure la vida com ho fèiem abans, però serà un procés gradual i que vindrà acompanyat d’esforç i sofriment, en el que es barrejaran avanços i retrocessos. Durant molt de temps haurem de conviure en el virus i les seues mutacions, així i tot tirarem endavant perquè hem demostrat que podem i sabem adaptar-nos a les circumstàncies.

Portavoz de Ciudadanos en Vila-real