El Periódico Mediterráneo

El Periódico Mediterráneo

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Diana Belliure

TRIBUNA

Diana Belliure

Almassora en festes per fi

Han estat ja tres les festivitats que no hem pogut celebrar com cal a Almassora a causa de la pandèmia del coronavirus. Els actes festius, encara que amb mesures de seguretat i d’una manera atípica, es reprendran durant el mes d’octubre en honor a la Mare de Déu del Roser. No tindrem una programació extensa ni els podrem viure com solíem fer-ho, però si actuem amb responsabilitat, poden ser beneficioses per als nostres veïns i veïnes.

Des de Compromís, volem reconéixer tot el treball que ha fet el món de la festa per tornar a tindre celebracions. La Junta Local de Festes fa una tasca admirable des de fa molts anys, juntament amb moltíssimes persones que fan que el nostre poble estiga viu i gaudisca de dies de celebració, retrobaments, música i alegria als carrers al maig a l’octubre. Ens emocionem quan veiem créixer el nombre de penyes i colles i les activitats que realitzen a la nostra localitat.

A pesar de tot, estem molt lluny d’aconseguir les festes que volem. Unes festes amb diversitat d’actes, respectuoses i de les quals ens sentim orgullosos i orgulloses. De la joventut depén la continuïtat de la festa i també que els nostres costums s’adapten als nous temps que corren. Són el futur i han de fer possible que pervisca eixa part de la nostra història i de les nostres arrels però que al mateix temps experimente un procés de renovació. Moments com el que vivim ara mateix poden ajudar en eixe camí, a pesar del constant bloqueig a noves iniciatives de l’equip de govern.

Pròximament, també celebrarem el 9 d’Octubre, el Dia Nacional del País Valencià. Participarem en la tradicional ofrena al rei Jaume, escoltarem la muixeranga, gaudirem d’una bona partida de pilota i, sobretot, recordarem els nostres orígens i la nostra identitat com a poble. Per la nostra cultura, la nostra llengua i tot el que ens és propi i ens uneix als valencians i les valencianes.

La festa és un element clau per al poble valencià. Els almassorins i les almassorines volem tornar a gaudir de les festes i sabem que ho hem de fer amb responsabilitat i precaució perquè està en joc la salut de les persones.

I mereixem unes festes de les quals enorgullir-nos. Aquest octubre tornarem al carrer, a ballar, a celebrar i a riure i tornarem a recollir propostes de millora, canvi i renovació per a fer-les realitat. Molt bones festes del Roser!

*Portaveu del Grup Municipal Compromís per Almassora

Compartir el artículo

stats