El Periódico Mediterráneo

El Periódico Mediterráneo

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Samuel Falomir

TRIBUNA

Samuel Falomir

El pont d’octubre a l’Alcora

El pont d’octubre és una oportunitat ideal per a visitar l’Alcora i gaudir de la completa programació que des de la regidora de Cultura, junt amb les associacions locals, s’ha preparat.

Fires, música, ball, teatre… Els actes començaran demà amb l’actuació del Grup de Danses Font d’Aixart i la Rondalla l’Alcalatén a la plaça la Sang, on ja es podrà sentir l’ambient de festa.

L’Alcora tornarà a convertir-se aquest cap de setmana en l’epicentre de les fires amb la celebració de 3 mostres: Mussol, comerç i antiguitats. Les primeres a donar el tret d’eixida seran la Fira del Comerç Local, organitzada per l’Associació de Comerç i Serveis de l’Alcora, i la Fira d’Antiguitats i Col·leccionisme, organitzada per l’associació Amics de la Numismàtica i el Col·leccionisme de l’Alcora.

La Fira del Comerç Local se celebrarà en dues jornades, el dissabte 9 i el diumenge 10 d’octubre, al carrer Músic Pere Moliner. Participaran al voltant de 30 comerços, que mostraran la qualitat i varietat de productes i serveis que es poden trobar a l’Alcora.

La Fira d’Antiguitats i Col·leccionisme, que enguany celebrarà la seua tercera edició, tindrà lloc el 9 d’octubre al carrer Camí Nord. La mostra reunirà més de 35 expositors que posaran a la venda objectes d’allò més variats i curiosos.

El diumenge farà la seua aparició l’ancestral Fira del Mussol, una fira artesanal i tradicional que data de l’any 1843. Es durà a terme a l’avinguda Corts Valencianes i comptarà amb més de 30 parades que oferiran productes.

Així mateix, es duran a terme diferents activitats amb la participació d’associacions locals: exposició de bolets, organitzada per l’associació Alcorafunghi; exposició del Club de Colombicultura La Alcorense; exposició de gegants i cabuts i cercavila a càrrec de la Colla Gegantera de l’Alcora; i exhibició del Club Rítmica Alcora. Durant tot el dia hi haurà activitats infantils.

A més de les fires, la programació del pont d’octubre inclou teatre al carrer, amb actuacions el dissabte 9, el diumenge 10 i el dilluns 11, a càrrec de les companyies Teatre de Caixó, XA! Teatre i La Ravalera. Quant a esdeveniments musicals, cal destacar que el dissabte 9 d’octubre, a la Pista Jardí, tindrà lloc un concert de l’Agrupació Musical l’Alcalatén i la la Unidad de Música del Cuartel General Terrestre de Alta Disponibilidad. I per a concloure, el dimarts 12 d’octubre, a la plaça de l’Ajuntament, se celebrarà un concert del grup vocal Enharmònics.

Espere que, amb prudència i responsabilitat, veïns i visitants gaudisquen al màxim de tots els actes programats. Vull acabar posant en valor el gran treball de les associacions locals en la dinamització de l’Alcora. Junts, fem poble.

Alcalde de l’Alcora

Compartir el artículo

stats