El Periódico Mediterráneo

El Periódico Mediterráneo

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Jose Benlloch

A FONDO

José Benlloch

Un govern per a la Vila-real del segle XXI

Amb la remodelació de govern afrontem la redistribució de responsabilitats per a millorar la gestió local

El món canvia a passes de gegant i la pandèmia de la covid-19 ha vingut a accelerar i fer més evident encara aquesta tendència. La Vila-real que vam trobar l’any 2011, ni tan sols la del 2019 --a l’inici de l’actual legislatura-- no és la Vila-real de hui; les circumstàncies són diferents, els reptes són nous, les metes han canviat. La pandèmia ho ha capgirat tot. Per això, ara, quan hem superat l’equador de la legislatura i el procés de vacunació ha aconseguit immunitzar a vora el 90% de la població de la Comunitat, és hora de repensar el projecte i adaptar-nos a les necessitats de la nova Vila-real del segle XXI que ja estem construint, entre tots i totes. Una Vila-real moderna i viva, que fa front unida a la necessària recuperació econòmica i social postpandèmia.

Això és el que hem fet amb la remodelació de govern que vaig decretar fa ara just una setmana. Com Vila-real, ens movem i renovem el govern municipal, amb noves àrees i redistribució de responsabilitats, amb l’objectiu de seguir millorant la gestió local. És una reestructuració de regidories, però és també molt més que això; aprofitant, a més, l’eixida del govern de Francisco Valverde --a qui aprofite per agrair la tasca feta durant aquests anys per a redefinir els Serveis Públics de Vila-real-- i l’entrada en la corporació del nou regidor Eduardo Pérez.

Una remodelació profunda que ens permet estar millor preparats per a donar resposta a les noves necessitats i reptes de la nova Vila-real del segle XXI. Perquè, si el 2011 teníem davant nostre la tasca de superar una greu crisi econòmica, agreujada pel llast del deute i de l’urbanisme heretats de l’etapa del PP, ara ens enfrontem a una etapa d’importants reptes, marcada per la recuperació després de la pandèmia mundial i sobretot per les noves oportunitats que s’obrin a través de la gestió dels fons europeus per a definir la Vila-real del 2030 i més enllà en el nostre futur.

Noves àrees que volen posar el focus de la gestió en noves necessitats i preocupacions de la ciutadania. Com la Regidoria d’Agenda 2030, que assumisc personalment, a més de la d’Economia i Hisenda, en un temps de dificultats en què cal centrar-nos en la recuperació econòmica de la ciutat. També una regidoria específicament dedicada al Comerç o una altra de Reconeixement de les persones majors, un col·lectiu que tan malament ho ha passat durant la pandèmia i al que tant devem.

La delegació de Benestar Animal, la de Ciència, Innovació i Universitats, Internacionalització i Projectes Europeus o la recuperació de la Regidoria de Transparència són altres de les responsabilitats que definim per a caminar en aquesta nova Vila-real del segle XXI. També recuperem l’àrea específica de Solidaritat, Cooperació i Integració, la d’Informàtica i TICS i una nova delegació que aglutinarà les àrees d’Arxiu i Biblioteques.

En definitiva, amb els mateixos vímets teixim un nou govern que volem que responga més i millor a les necessitats actuals i futures d’una Vila-real que es mou, que renaix i que avança de nou.

La nova Vila-real del segle XXI.

Alcalde de Vila-real

Compartir el artículo

stats