El Periódico Mediterráneo

El Periódico Mediterráneo

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Jose Benlloch

A fondo

José Benlloch

Un polígon per a la nova Vila-real del segle XXI

El Ple de l’Ajuntament hem aprovat un projecte d’enorme trascendència per al futur de la ciutat

El Ple de l’Ajuntament de Vila-real vam aprovar ahir un dels temes més importants, si no el més important, en els 10 anys que he complit com a alcalde de la ciutat. I ho vam aprovar, a més, amb la unanimitat de tots els grups municipals, als quals vull agrair especialment el suport, a pesar dels discursos, a un projecte d’enorme transcendència per al futur de la nostra ciutat. Parle de la reactivació del PAI del clúster industrial d’innovació ceràmica de Vila-real, al voltant de la carretera d’Onda. Han sigut anys de moltes dificultats i de gestions molt complexes que, finalment, han donat lloc a un projecte nou, innovador, sostenible i eficient. Un projecte per a la nova Vila-real del segle XXI en la que ja estem treballant des de l’Ajuntament.

Vol dir açò que en 10 anys no hem fet res en indústria? Rotundament, no. Ben al contrari. Hem treballat sense descans, gestionant cas per cas, donant solucions i fent possible no només que les empreses que ja teníem no se n’anaren, com va passar en els anys de govern del Partit Popular, sinó que en vingueren de noves. Fins i tot, a pesar del gran empastre que ens va deixar el PP en la gestió del sòl industrial, hem aconseguit que en tornaren algunes que se n’havien anat. Tot això, fent un enorme esforç de gestió i de cirurgia urbanística. Gestió que s’ha acompanyat de la inversió en millora, modernització i dotació d’infraestructures en altres zones industrials, on, a través de les línies de finançament de l’Ivace, hem invertit en tres anys 3,2 milions d’euros --els últims tres polígons, adjudicats aquesta mateixa setmana--.

El nou PAI del clúster industrial d’innovació ceràmica, que no hauria estat possible --i vull agrair-ho de manera especial-- sense la predisposició del grup Simetria, obri una nova esperança per a Vila-real. 48 milions d’euros en una inversió històrica, amb la qual seguim treballant per a seguir sent una ciutat líder en indústria, competitivitat i ocupació. Un lideratge que ens ha portat a ser, durant dos anys i mig, la ciutat major de 50.000 habitants amb menys atur de la Comunitat Valenciana.

Amb moltíssima feina, hem definit el polígon del segle XXI que Vila-real mereix i necessita. Un projecte que dona solució a un empastre més del PP, aprovat en 1999 i paralitzat en 2008, amb a penes un 34% d’execució. Un polígon que afectarà més de 400 propietaris i prop de tres milions de metres quadrats que reconvertim en un parc empresarial més sostenible i eficient energèticament, en la línia dels objectius de desenvolupament sostenible i l’Agenda 2030. Mobilitat elèctrica, carril bici, enllumenat led, circuit de running, zones verdes i de pícnic, ús de formigó catalític i asfalt reciclat per a reduir-ne l’impacte ambiental... Un pas de gegant dins del Pla municipal de reindustrialització, per a continuar construint la Vila-real del segle XXI, innovadora, moderna i sostenible, que seguisca generant riquesa i oportunitats. Amb el PAI del clúster industrial d’innovació ceràmica, aprovat ja pel Ple i en exposició pública, veiem com Vila-real es mou, renaix i avança de nou.

*Alcalde de Vila-real

Compartir el artículo

stats