El Periódico Mediterráneo

El Periódico Mediterráneo

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Enrique Benavent

Paraules de vida

Enrique Benavent Vidal

Jornada mundial de les missions

Diumenge que ve se celebra en tota l’Església la Jornada mundial de les missions, el dia del Domund. Aquesta diada ha de ser, en primer lloc, d’oració. En la celebració de l’Eucaristia tindrem presents d’una manera especial a tots els nostres germans i germanes en la fe que, havent conegut Jesús i escoltat la seua Paraula, han deixat la seua terra per anar a anunciar l’Evangeli als qui encara no han sentit parlar de Crist. Convençuts que l’Església creix pel lliurament generós de cadascun dels batejats en la vocació a la qual han estat cridats, agrairem el testimoniatge que ens donen gastant la vida pel Senyor i per la humanitat. Us convido a demanar al Senyor que suscite a l’Església noves vocacions missioneres perquè la llavor del Regne de Déu no deixe de sembrar-se en tots els racons del nostre món.

El Domund ha de ser també un dia de solidaritat amb les esglésies dels països de missió. El Sant Pare, a través de les Obres Missionals Pontifícies, distribueix les ajudes de tota l’Església segons les necessitats de cada comunitat local. Quan coneixem personalment a un missioner o una missionera, escoltem el seu testimoniatge i veiem les seues necessitats, ens sentim espontàniament cridats a ajudar-los. En canvi, la nostra col·laboració en la jornada del Domund té un caràcter universal. El Papa té una preocupació per totes les esglésies i coneix les seues necessitats. En aquesta jornada l’ajudem perquè puga exercir millor el seu ministeri de cuidar de totes les comunitats cristianes, especialment de les més pobres. Us convido a secundar amb generositat l’obra missionera de l’Església, de manera especial en la col·lecta de l’Eucaristia del pròxim diumenge. No oblidem que una aportació petita segons els nostres paràmetres econòmics, pot fer un gran bé en els territoris de missió.

El lema per a la jornada d’enguany és Compta el que has vist i sentit. Que el nostre suport als missioners i missioneres siga un signe de l’estima que tenim a la nostra fe.

*Bisbe de Tortosa

Compartir el artículo

stats