El Periódico Mediterráneo

El Periódico Mediterráneo

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Balma Llansola

EL TURNO

Balma Llansola

Més investigació amb perspectiva

Dimarts 19 d’octubre commemoràvem el dia Mundial de la Lluita contra el Càncer de Mama. Un dia per sensibilitzar i conscienciar a la població de la importància de la investigació sobre aquest tipus de càncer i la detecció precoç a través de la realització periòdica de reconeixements mamaris, ja que aquesta malaltia constitueix la primera causa de mort en les dones a nivell mundial i s’estima que 1 de cada 8 dones patirà un càncer de mama al llarg de la seua vida.

Una data també per mostrar suport a les dones que lluiten contra aquest càncer, o que ja l’han superat, i per recordar les dones que malauradament han faltat. Un suport que, més enllà de mostrar-se amb un llacet o polsereta rosa, ha de veure’s reflectit en forma de major finançament per a la investigació i també per a la detecció precoç.

Cal tindre en compte que les dones representem el 50% de la població i la nostra salut hauria de ser per tant una prioritat per a qualsevol govern. Per això, cal que les investigacions científiques que es realitzen en tots els camps de la salut tinguen en compte les diferències biològiques de les dones. Així, les inversions en investigacions mèdiques amb perspectiva de gènere permetrien millorar la vida de les dones i en molts casos previndre a més diverses malalties que presenten simptomatologia diferent segons el sexe del pacient.

Com a exemple, totes sabem que les vacunes contra el coronavirus han afectat la menstruació d’una gran quantitat de dones arreu del món, però els estudis sobre possibles efectes adversos d’aquestes vacunes no ho havien tingut en compte.

És hora que els governs introduïsquen la perspectiva de gènere de manera transversal en tots els àmbits perquè les dones tinguem els mateixos drets i possibilitats en relació amb la salut que els homes.

Portaveu adjunta de Compromís per Vila-real

Compartir el artículo

stats