El Periódico Mediterráneo

El Periódico Mediterráneo

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Diana Belliure

Tribuna

Diana Belliure

Llibertat LGTBI en flames

En molts moments de la història, moviments extremistes, repressors i censors han practicat la crema de llibres per a negar al poble l’accés a les idees que no els agradaven o atemptaven contra la seua supremacia. La nostra companya Vero Ruiz, regidora de l’Ajuntament de Castelló, està patint assetjament i amenaces per part de l’extrema dreta i homofòbica. L’associació ultra Abogados Cristianos va demanar la retirada de 32 llibres de temàtica LGTBI amb l’objectiu de normalitzar i integrar totes les persones en el context educatiu i social, dels diferents centres educatius.

La societat civil ha respost aquest intent de judicialitzar la política i vulnerar els drets i les lleis bàsiques d’una societat democràtica com l’actual. Aquest atac a les llibertats fonamentals està passant ací, al costat de casa, per això Compromís per Almassora hem presentat una moció a l’Ajuntament, com hem fet en moltes altres entitats, per condemnar els fets i demanar que es compren llibres de temàtica LGTBI+ per a la formació de la joventut. A més, considerem que és el moment d’ampliar el I Pla d’Igualtat impulsat per la regidora de Compromís Susanna Nicolau la passada legislatura, amb la inclusió d’un Pla LGTBI+ per a Almassora, com a marc de referència per tal d’evitar la discriminació que pateix el col·lectiu.

El jutge titular ha alçat les mesures cautelars de retirada dels llibres de temàtica LGTBI en estudiar les al·legacions de la regidoria Vero Ruiz. El magistrat reconeix «el dret a la identitat i l’expressió de gènere». La resposta al conservadorisme més intolerant és clara. Les afirmacions havien sigut fetes sense proves sòlides; ni tan sols indicis dels delictes que denunciaven.

No obstant això, accions contra la diversitat i llibertat de col·lectius com el de població LGTBI+ són constants i no podem quedar-nos parats davant d’aquestes propostes d’involució. Per cada intent de retrocés, defensem la voluntat d’anar més enllà en drets i llibertats com a societat democràtica.

Hem de condemnar fets com els ocorreguts i dur a terme una tasca decidida des de totes les institucions per tal d’evitar la discriminació que pateixen les persones LGTBI+. No volem més atacs a la llibertat i, per descomptat, tampoc volem que episodis com aquest es puguen produir al nostre poble.

*Portaveu del Grup Municipal de Compromís per Almassora

Compartir el artículo

stats