El Periódico Mediterráneo

El Periódico Mediterráneo

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Javier Mollà

LA RUEDA

Javier Mollà

Per fi tenim la I Fira del Llibre d’Almassora

A ningú se li escapa que la província de Castelló viu un dels millors moments literaris de la seua història. Amb diversos escriptors publicant en les millors editorials del nostre país. De Eloy Moreno a Rosario Raro, Pere Cervantes o Santiago Posteguillo, les lletres castellonenques viuen la seua particular Belle Époque. També a Almassora. Amb un bon grapat d’ autors que mereixen tot el nostre suport i reconeiximent. I tots ells seran protagonistes aquest proper dissabte, 20 de novembre, a la I Fira del Llibre d’Almassora, que estava previst per al cap de setmana del 29 i 30 d’octubre, però que no es va poder fer.

Com ja vaig dir en aquest mateix espai ara fa quasi un mes, torne a parafrasejar a Neil Armstrong, ja que aquesta fira és «un xicotet pas per a les fires literàries de la província de Castelló i un gran pas per als autors d’Almassora». Perquè ho fem per ells i per a ells, perquè visquen al costat dels lectors la seua gran festa de les lletres.

Es tracta, com ja vaig dir aleshores, d’un esdeveniment que naix tal com ens agrada fer-ho en el nostre municipi: amb senzillesa, humilitat i sense renunciar a la il·lusió que suposa fer les coses ben fetes. Que ningú espere grans lletres de neó anunciant l’esdeveniment o una cua de polítics per a posar-se les medalles, nosaltres no som així. Tenim molt clar que no som els protagonistes, ni tan sols els actors secundaris d’una novel·la ambientada al costat del Mercat i la Casa de la Cultura. Un somni fet realitat que durant portarà a molts i bons escriptors provincials a la nostra casa, que és la seua.

La pràctica totalitat dels escriptors que publiquen a Almassora estan més que il·lusionats. Amb ganes de compartir experiències, aprendre dels errors i encerts d’uns altres, mentre intercanvien paraules d’amor a la literatura. Escriptors editorials, presentacions i signatures de llibres, contacontes, debat, música... vos esperen a Almassora. On estranyament mai passava res culturalement... I ara sembla que succeeix tot. La I Fira del llibre ja està ací.

Portaveu de Cs i regidor de Cultura a l’Ajuntament d’Almassora

Compartir el artículo

stats