El Periódico Mediterráneo

El Periódico Mediterráneo

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Silverio Tena

FIRMA INVITADA

Silverio Tena

Mesures mundials

Aquest article no és apte per egoistes. Així que si tu eres dels que no s’havia vaccinat fins aquesta setmana i únicament has demanat cita per tindre passaport sanitari i poder entrar a un bar, no cal que continues llegint. No entendràs res. I no ho faràs perquè l’article no només va de pandèmia, de polítiques sanitàries i de salut pública. L’article versa, principalment, de responsabilitat, solidaritat i col·laboració entre persones i també entre països.

Pense, sincerament, que som una societat malalta si el que ens mou a vacunar-nos és només entrar a un bar. Però el més preocupant de tot és que aquest mirar-nos al melic ha estat col·lectiu.em de reconèixer que també les persones vacunades dels països rics hem pecat d’egoistes com a individus i col·lectivament i ens hem oblidat dels continents més desafavorits.

Omicron, la nova amenaça, és fruit d’eixe l’egoisme; de la manca de decisió política per alliberar patents i abaratir vacunes a tot el món; fruit d’un primer món hedonista que només s’ha preocupat d’immunitzar els seus conciutadans, oblidant els països pobres –fins a 38 països només han vacunat el 20% de la població--; fruit de les desigualtats en l’accés a medicaments i a tractaments. Fruit de mutacions covades en els països on menys vacunes i menys immunització ha hagut.

Si a nivell social cal una resposta conjunta i compartida per frenar el virus, a nivell internacional cal una resposta global. Perquè si la resposta no és mundial, si les vacunes i la immunització no arriba als països pobres seguiran eixint variants i tornarem al principi, com advertia la ONU i ara estem comprovant. Per això m’agradaria fer una crida a eixa majoria social solidària per tal que pressionem els governs per garantir l’accés als medicaments a tots els països del món. Només així, actuant a nivell mundial evitarem noves variants i podrem deixar la covid enrere.

Diputat de Compromís a Les Corts

Compartir el artículo

stats