El Periódico Mediterráneo

El Periódico Mediterráneo

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Vicent Granel

EL TURNO

Vicent Granel

La carta als reis en valencià

Ara que arriba Nadal, la millor manera perquè els més menuts utilitzen el valencià, parlat i escrit, és a la carta en la qual concentren tots els seus desitjos en cada inici d’any, la carta als Reis d’Orient. I és que, abans que acabe el curs, l’alumnat de tots els centres educatius de Borriana rebran una carta per a demanar els seus desitjos i poder escriure-la en valencià.

És una bona manera que tenim d’impulsar el valencià, de mantenir-lo perquè no es perda l’ús. Des de les administracions públiques valencianes tenim el deure de perseguir, defendre i augmentar l’ús del valencià al carrer, i en aquest cas, en l’àmbit de la il·lusió i la màgia que és Nadal.

I amb aquesta iniciativa, busquem fomentar l’ús de la llengua pròpia i oferir un producte que no és fàcil trobar als comerços, com són les cartes en valencià als Reis d’Orient, o com també els diem per ací els Reixos.

I ara, amb les noves tecnologies, és moment que els xiquets i xiquetes també tinguen l’oportunitat de poder connectar amb els reis a través del web, i per això, el portal javenenelsreis.com pretén buscar la interactivitat amb la gent menuda, i que puguen triar el seu rei, jugar amb les aplicacions en línia, com compondre la seua nadala, fer el seu propi personatge de Nadal o dibuixar als reis, a més d’escriure els seus desitjos, i tot, com no, en llengua valenciana.

Nadal és valencià, i els Reis d’Orient també, i tenim el deure de fomentar que els més menuts de casa siguen els primers a transmetre als més grans perquè es puguen complir tots els desitjos. Parlar, escriure i expressar-se en valencià és la identitat que tenim com a poble, i ara que arriba Nadal, és un moment per tindre’l present al carrer. Bon Nadal.

Regidor de Cultura, Patrimoni, Normalització i Agricultura de Borriana

Compartir el artículo

stats