El Periódico Mediterráneo

El Periódico Mediterráneo

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Ernest Blanch

AL CONTRATAQUE

Ernest Blanch

El futur és nostre

El darrer dissabte va ser un dia molt emocionant. Secundat per alcaldes, alcaldesses, portaveus, càrrecs institucionals i orgànics de totes les comarques, joves i militància de base, vaig exposar el projecte de Sumem més futur, un projecte amb el qual em presente per a revalidar la secretaria provincial i amb el que, després de l’èxit d’estos quatre darrers anys, volem seguir canviant este partit, i la província.

Vam demostrar que este partit té present i futur --molt de futur--, que té molt clar a on vol arribar, i nosaltres sabem com fer-ho: sumant. En 2017 volíem tornar la llum a una província plena de foscor. Volíem retornar l’alegria, l’honestedat, la proximitat, la feina ben feta, servir als nostres veïns i veïnes i no servir-nos. Volíem bons governs que no deixaren a ningú enrere. Volíem tantes coses, i vam treballar tant per aconseguir-les, que vam canviar el que era impensable.

Hem canviat els resultats. En 2019, per primera vegada en 30 anys, el PSPV va ser primera força a la província en les eleccions generals, tant a l’abril, com al novembre. Al maig, per primera vegada en 28 anys, el PSPV va ser primera força en les eleccions municipals. Aquest grandíssim triomf, a més, va permetre als socialistes tornar a dirigir la Diputació de Castelló, després de 24 anys d’espera i de governs populars que tant de mal havien fet al nom de la província. Això són dades, això és feina, això és recórrer el territori i conèixer la nostra gent, per ajudar a les nostres candidatures, per ajudar al nostre president Ximo Puig, per ajudar a Pedro Sánchez. Així ho hem fet, així ho seguirem fent.

Hem canviat les polítiques a la província. Hem recuperat la política. Ara es parla de participació, de consens, de solucions, de territori, d’esquerra, d’igualtat, de joventut, de drets civils i de drets socials, d’ajudes, de treball, de diàleg, d’honestedat. Este sí que és el gran èxit d’esta executiva i el que mereix la província. Així ho hem fet, així ho seguirem fent.

Una cosa en comú

I hem canviat el territori. Al partit ara parlem gent diferent, des de llocs diferents, amb accents diferents, amb visions diferents de les coses però amb una cosa en comú: unitat, responsabilitat i moltíssimes ganes de canviar les coses i de millorar la vida dels castellonencs i castellonenques. Només algú que coneix la seva terra pot governar millor. Només qui entén les necessitats dels seus veïns i veïnes pot servir-los millor. Els castellonencs i castellonenques mereixen decidir des de la província, des de les comarques, des dels municipis, el que més els pot ajudar, per als governs i per al socialisme. Així ho hem fet, així ho seguirem fent.

En quatre anys, he recorregut 120.000 quilòmetres per les nostres comarques, pels nostres camins, visitant llocs i coneixent militants, malgrat la covid. Demostrant que cal molta dedicació, feina i un molt bon equip. Per a conèixer, per a xafar el carrer.

Som el PSPV-PSOE, i sé que eixirem d’estes primàries més forts, més units i amb les idees més clares. Tenim un gran projecte i som els únics capaços de portar a la pràctica les nostres idees. Hem demostrat que el canvi era possible, i la feina de quatre anys --els resultats, els quilòmetres, les solucions aportades als nostres pobles i ciutats-- mereixen continuar canviant la província. Som l’opció que més vertebra el territori, l’opció dels i les joves, l’opció intergeneracional, la del feminisme i la sostenibilitat, la de seguir endavant i no tornar enrere, l’opció perquè Castelló siga més socialista que mai.

Estic molt orgullós d’encapçalar este projecte. De l’empenta i energia que estic rebent. De sumar cada vegada més. Ara, el futur és nostre.

Secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic

Compartir el artículo

stats