El Periódico Mediterráneo

El Periódico Mediterráneo

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Verónica Ruiz

LA RUEDA

Verònica Ruiz

Dos de cada 10 valencians

Dos de cada 10 valencians admet haver pagat per tindre sexe». Esta és una de les conclusions d’un informe recent de la Universitat de València i, a més, titular d’un mitjà de comunicació fa escassos dies.

I no sé vostès, però a mi que 2 de cada 10 homes valencians admitisquen que són o han sigut puters em sembla esgarrifós. Sobretot tenint en compte que, en massa ocasions, darrere de la prostitució hi ha tràfic de persones amb finalitats sexuals. De fet, 8 de cada 10 casos de tràfic d’éssers humans té com a fi la prostitució i més del 90% són dones i xiquetes. Un dels negocis més rentables, junt al tràfic de drogues i d’armes.

Una crua realitat i autèntic drama on dones i xiquetes só obligades a prostituir-se sent víctimes d’una xarxa criminal, amenaçades a mort (elles i les seues famílies) si tracten d’escapar i, per suposat, en la màxima pobresa. Estarem d’acord en què el tràfic de persones amb finalitat sexual, i per tant la prostitució, és una aberració humana: és explotació, és violència de gènere, és domini i és esclavitud. A més de ser el resultat d’eixe ordre patriarcal existent que reforça la idea que les dones som objectes sexuals per al gaudir dels homes.

Aquesta realitat existeix

A Castelló, el 86,5% de les dones en situació de prostitució son migrants i, a més, és elevadíssim l’increment de pisos clandestins on les obliguen a prostituir-se. Pisos que, malauradament, redunden en la invisibilització al que ja de per sí estan sotmeses per la societat. No podem seguir mirant cap a una altra banda; aquesta realitat existeix i negar-la o ignorar-la ens fa còmplices.

Així que vull pensar que el mal anomenat «client» no és conscient del drama i la barbàrie que perpetua. Perquè em resulta del tot inimaginable que 2 de cada 10 homes valencians admeten que paguen per tindre sexe amb esclaves, víctimes de màfies, dones i xiquetes raptades i que els done igual. Preferisc pensar que desconeixen una realitat fastigosa i inhumana, per això seguirem treballant per aturar aquest crim organitzat conscienciant i sensibilitzant d’aquesta xacra.

Regidora de Feminisme a Castelló

Compartir el artículo

stats