El Periódico Mediterráneo

El Periódico Mediterráneo

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Domingo Vicent

LA RUEDA

Domingo Vicent

La Plaça, el cor de la ciutat

La plaça Major d’un poble és quasi sempre el centre neuràlgic. Tant en eixe lloc com en el seu entorn s’ubiquen l’Ajuntament, les entitats financeres, i punts d’interès com botigues, cafeteries, o altres espais públics o administratius. És el cor que batega i mostra la vitalitat de la nostra societat.

Els més majors conservem en el record l’antiga plaça, amb una bonica font que funcionava, amb arbres i palmeres, amb l’estàtua del fundador de Vila-real, el Rei Jaume I. Un lloc on els de la meua quinta vam celebrar el primer ascens del Villarreal a Primera, també el segon ascens a Segona.

Eixe patrimoni històric i cultural va desaparèixer en l’última etapa del PP. Ara a Vila-real fa molt de temps que tenim un plaça major de disseny, però que dona constants problemes per al seu manteniment, que a més deixa molt que desitjar.

Així i tot, la plaça congrega tots els dies, especialment els caps de setmana, a moltíssima gent. Famílies, amics, xiquets i majors. Precisament estos dos col·lectius son els que més ens preocupen i el motiu pel que insistim en que s’arregle. Les zones dels arbres i les fonts inútils que hi ha poden provocar caigudes dels més grans, i l’eixida del pàrquing amb la seua configuració i poca visibilitat és un perill per als més menuts.

Els empastres del PP

La legislatura passada vam demanar que s’actuara i ens ho van negar, en el darrer plenari ho vam tornar a demanar i ens vam trobar altra vegada en la negativa del govern de Vila-real. Sembla que el PSOE no vullga arreglar els empastres del PP.

Desprès d’haver pujat la contribució segueixen sense tindre suficients recursos per a cuidar de la nostra ciutat. A més de la plaça major, hi ha altres places, jardins o parcs que necessiten reparacions i millores, carrers en mal estat, passos de vianants deteriorats que son un perill, faroles que es cauen o que no funcionen, i brutícia. Manteniment i neteja son algunes de les assignatures pendents, des de Ciutadans demanem actuacions urgents i necessàries, però que ens puguem permetre. Per això dialoguem i tractem d’arribar a acords en el govern de Vila-real, encara que a altres formacions els moleste. Faríem el mateix en un altre govern. És l’únic camí que coneixem per ajudar al veïnat de Vila-real. Difícilment ho aconseguiríem buscant l’enfrontament, la crispació o la crítica no constructiva.

Portaveu de Ciudadanos en Vila-real

Compartir el artículo

stats