El Periódico Mediterráneo

El Periódico Mediterráneo

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Santi Cortells

El turno

Santi Cortells

Els valors patronals de Vila-real

Tots els nostres pobles tenen un patró. I d’alguna manera el nostre patró a Vila-real també representa els nostres valors. El model i el «patró» que ara ens cal és el de Pasqual Baylón. No tinc dubte que els seus valors són també els de Vila-real. Pasqual atenia i curava malalts, era una persona humil i senzilla, però molt treballadora. La gent que patia carestia, tenia malalties o necessitava consol anava al sant i ell els consolava, els atenia i els ajudava.

Entre les seues professions emblemàtiques estava la de pastor i la de porter. Ser pastor en el seu temps era una feina on calia esforçar-se moltíssim. Al mateix temps era una feina humil i d’alguna manera representa un tipus de lideratge diferent, que és el que necessitem en la nostra societat. En la seua visió del món un pastor era sempre un home bo que estimava cadascuna de les seues ovelles, sense excepció, i patia si una sola es perdia.

Segurament era també una professió de molta felicitat. En les nostres festes no pot perdre l’alegria ni un sol dels nostres veïns i ara és més important que mai.

Volem ser una ciutat feliç perquè només així avançarem i creixerà la nostra economia, la igualtat i la fraternitat. Una ciutat feliç és sempre una ciutat pròspera.

L’altra professió de sant Pasqual era la de porter. Si atens tothom qui entra i ix d’un lloc tan emblemàtic com era aleshores el convent veus de tot, gent ben diversa i de tots els colors, però sant Pasqual no ho feia de qualsevol manera. Ell ho feia amb il·lusió i amb joia. Voldria felicitar totes les meues veïnes i veïns, desitjar a tothom la màxima felicitat i que gaudisquen de les festes. Visca Vila-real i visca sant Pasqual!

Regidor de Compromís per Vila-real

Compartir el artículo

stats