El Periódico Mediterráneo

El Periódico Mediterráneo

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Verónica Ruiz

LA RUEDA

Verònica Ruiz

Besos «hasta el infinito y más allá»

La LGTBIfòbia arriba «fins l’infinit i més enllà». En ple segle XXI, l’estrena de l’última pel·lícula de Pixar, Lightyear, ha sofert la censura en més de 14 països. I què po-dem vore a la fatídica escena de la polèmica? Doncs una cosa tan natural com dues dones, dos personatges femenins, donant-se un bes.

Sí, assistim a la censura de l’estima entre dues dones. I això només té un nom, ho-mofòbia. De fet, en algunes sales han arribat a ficar cartells a l’entrada advertint d’aquest fet a les famílies que anaven a vore-la amb el cartell ideologia de gènere. Com si l’estima fora una qüestió política! Una autèntica vergonya i una autèntica aberració.

Estimar-se és natural, i en una societat moderna, diversa i igualitària açò no pot tindre cap matís ni cap dubte, és inqüestionable. És que l’estima entre dues persones del mateix sexe no és igual de natural que l’estima entre dues persones heterosexuals? Aquesta censura fa por, molta por, perquè quan els prejudicis, l’animadversió i l’odi a la diversitat s’imposa en la cultura i en l’educació, acabem tenint societats retrògrades que obliguen a amagar l’estima homosexual dins dels armaris.

És inadmissible

Què trist que els prejudicis i l’odi dels adults esborren la naturalitat de la mirada amb que els xiquets i les xiquetes veuen el món. Perquè, siguem sincers, quin perill té aquest bes? Imagine que el mateix que un bes entre un personatge masculí i altre femení. Qui censura el bes lèsbic ho fa amb el paràmetre de l’absurd: «els xiquets es fan gays i les xiquetes lesbianes». Quin absurd! Les persones del col·lectiu LGTBI porten anys veient besar-se a parelles heterosexuals al cinema i no han tingut mai el desig de ser heterosexuals. És de les estupideses més grans que es poden dir, a això se’n diu LGTBIfòbia, i és inadmissible.

Deixem a les persones estimar en llibertat, deixem de limitar a la humanitat, norma-litzem-la, perquè afortunadament som una societat diversa. Apostem per l’estima i pels besos «hasta el infinito y más allá».

Regidora de Feminisme i LGTBI de l’Ajuntament de Castelló

Compartir el artículo

stats