El Periódico Mediterráneo

El Periódico Mediterráneo

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Esther Lara

TRIBUNA

Esther Lara

Les Alqueries al dia!

Després de molts anys d’una inactivitat no desitjada, per fi la Casa de la Cultura de les Alqueries torna a rebre l’atenció que mereix per part de les administracions, després que durant cinc legislatures, els diferents equips de govern, encapçalats pel PSPV-PSOE, hagen insistit i persistit en què aquest edifici, clau per a la vida cultural del nostre poble, siga el que ha de ser.

Lluny d’iniciatives megalòmanes, l’obra comptarà ara amb tres fases, que permetran, a curt termini, reprendre l’obra amb les reparacions i les reformes dels elements que s’han vist malmesos durant els darrers anys, així com poder gaudir de la biblioteca encara quan la resta de l’edifici no reste acabat.

Mentre que, a la llarga, aquestes fases faran que amb la finalització de l’edifici tinguem un espai cultural complet, i que el finançament haja resultat òptim, sense endeutar els interessos dels alqueriers i alquerieres. D’aquesta manera, potenciem els serveis públics i oferim als veïns i veïnes del nostre municipi instal·lacions de qualitat.

De cara al futur, res més just per a un poble com les Alqueries, que durant aquest temps no ha tingut auditori o teatre amb què donar cabuda a les nombroses associacions culturals que donen vida a les Alqueries. Una mancança que ha anat superant-se gràcies a tindre la col·laboració d’altres entitats, de manera especial amb el Saló Cooperatiu de la Fundació Caixalqueries.

Si parlem en xifres econòmiques, la dotació pressupostària destinada a la Casa de la Cultura puja vora als 500.000 euros. Per a entendre des d’una altra perspectiva la importància d’aquesta obra, la dotació econòmica total suposa, d’una manera aproximada, fins el 17% del pressupost municipal.

La Casa de la Cultura és una reivindicació històrica dels governs del PSPV que s’ha fet realitat gràcies al Govern de Ximo Puig. Gràcies a l’esforç de tants i tants regidors socialistes que han hagut d’arreglar les herències ruïnoses del Partit Popular. Una mostra més del projecte de futur que els i les socialistes tenim per a les Alqueries.

Iniciada ja la licitació d’aquestes obres i adjudicada ja l’empresa que ha de portar a terme els treballs, és ja només una qüestió de temps que es comence la seua execució i que tot el poble de les Alqueries puga gaudir molt prompte de la Casa de la Cultura.

Alcaldessa de les Alqueries

Compartir el artículo

stats