El Periódico Mediterráneo

El Periódico Mediterráneo

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Alfred Remolar

FIRMA INVITADA

Alfred Remolar

Gran Baldoví

El dijous saltava la notícia esperada per molts, quan Joan Baldoví va anunciar la seua candidatura a les primàries per encapçalar Compromís a la presidència de la Generalitat valenciana. I dic per molts, perquè no només els seus vam acollir amb alegria eixe anunci, sinó també bona part de la societat valenciana (votants i no votants de Compromís) que sap i reconeix la labor feta pel suecà en estos anys a Madrid.

Ha sigut l’únic que ha reivindicat amb força el finançament just que ens mereixem els valencians i valencianes. És molt bonic dir que s’abaixen els impostos a Madrid quan per exemple, un dels últims informes fets pel Síndic de Greuges en este sentit (d’abril) atribueix «prop de 42.000 milions del deute de la Comunitat a l’infrafinançament». Això és el que ha posat damunt la taula reiteradament Baldoví. Sense oblidar el món de la taronja, del taulell, del corredor mediterrani i tants altres temes que ens afecten a diari com a societat i que ell, només ell, ha tret a la palestra.

Baldo ha significat el millor dels nostres valors, no només per la seua forma educada, sincera i única de dir les coses, sinó pel seu comportament senyorial a Les Corts. Ha parlat sempre com calia i ha dit les coses que calia dir. Les que alguns diuen i les que molts callen. I quan això es fa d’eixa manera, té doble vàlua, especialment si es compara amb la grolleria i males formes que tenen alguns representants polítics d’altres partits. Amb eixes credencials i formes de fer, molts ens hem sentit representats per ell. Perquè tots no som iguals ni pensem que el que més crida ha de tindre la raó. I sobretot, perquè a pesar de les discrepàncies, no s’han de perdre mai les formes.

Estic segur que en eixe context, eixim a competir amb les màximes aspiracions i garanties. Arranquem amb força, amb convenciment i amb valentia, sabedors que tenim un candidat de categoria. Endavant Baldoví!

Alcalde de Betxí

Compartir el artículo

stats