El Periódico Mediterráneo

El Periódico Mediterráneo

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Miguel Ferrer

EL TURNO

Miguel Ferrer

La lluita contra el despoblament

Xodos és el poble que menys habitants té en l’Alcalatén, però des de l’Ajuntament hem intentat assegurar que les nostres veïnes i veïns tinguen accés a llocs de treball al municipi gràcies a projectes com Emerge o Explus, i hem tractat de millorar l’accés al sistema educatiu amb un transport gratuït i activitats extraescolars.

Si volem desfer el camí del despoblament hem de garantir eixos serveis bàsics i de qualitat, sobretot en Sanitat. Aquest és un dels pilars, junt amb l’educació, que per a les nostres famílies és molt important i també és l’impuls perquè vinguen a viure persones a l’interior sense haver de renunciar a res.

Aquest servei ha anat en detriment al poble, ja que prèviament a la pandèmia el metge passava consulta dos dies a la setmana, el que implicava que durant la resta de dies no et podies posar malalt. Però, arribada la pandèmia i per raons de falta de personal per tal de cobrir nombroses baixes per la covid, es van reduir eixes consultes a només un dia, el dijous.

No hem recuperat l’atenció primària

No obstant això, passada la pandèmia i recuperada la nostra vida quotidiana, no hem recuperat l’atenció primària com abans, continuem amb el mateix sistema.

A més, de manera paral·lela, patim el constant canvi de metge en el «maldecap» que suposa tornar a conèixer als pacients i les seues situacions quant a la salut es refereix.

Les veïnes i veïns de Xodos no sols paguen impostos com els altres, sinó que tenen dret a vetllar correctament per la seua salut i els serveis bàsics, com totes. Això és lluitar contra el despoblament.

Alcalde de Xodos

Compartir el artículo

stats