50%DTO ANUAL BLACK FRIDAY El Periódico Mediterráneo

El Periódico Mediterráneo

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Vicent Aparisi

TRIBUNA

Vicent Aparisi

La costa espera respostes immediates

Després de l’extens expedient de reivindicacions i d’exigències, escrits i reunions que hem realitzat durant molts anys des del govern municipal de Borriana, amb l’esperança d’obtenir respostes immediates i que es progresse de veres en els projectes per a protegir i solucionar el problema d’erosió que pateix el nostre litoral, he d’agrair al PSPV provincial, encapçalat pel secretari general Samuel Falomir, i als diputats i senadors socialistes castellonencs a Madrid, el compromís personal adquirit per tal d’ampliar la pressió per via diplomàtica sobre el Ministeri per a la Transició Ecològica. Necessitem que s’executen les obres de regeneració i protecció necessàries que eviten que nous temporals continuen fent avançar la línia de costa terra endins.

Suposa fer un front comú per a exigir la regeneració del front litoral, sumant col·lectius i persones perquè volem donar una imatge de força i unitat que pressione a la delegació de Costes a activar com més prompte millor les inversions que planteja el pla estratègic de recuperació de la costa de 2015.

Protecció integral de les Goles

Reclamem que s’acceleren els tràmits i la concreció d’uns terminis realistes i la inclusió de les obres en els pressupostos de l’Estat. Obres pendents del Ministeri a la nostra ciutat com la protecció integral de les Goles, el reforç de diversos murs en la costa nord, la creació d’una platja a la Serratella i la construcció de quatre espigons, de manera que es frene la regressió de la costa, minimitzant els efectes dels temporals.

Està en joc l’estabilitat de molts habitatges de veïns i veïnes, i també del turisme de sol i platja, una de les principals fonts d’ingressos i de generació d’ocupació per a Borriana i molts altres municipis de Castelló. Són actuacions molt necessàries per a protegir i solucionar el problema d’erosió que pateix el nostre litoral, tots previstos en l’estratègia d’actuació del tram de costa entre els ports de Castelló i Sagunt.

La costa és per a nosaltres un dels actius més importants per al futur econòmic de Borriana i, indubtablement, no abaixarem la guàrdia i continuarem treballant i reivindicant solucions i inversions fins que es resolguen tots els problemes de la costa i de la nostra ciutadania.

Secretari general del PSPV-PSOE de Borriana

Compartir el artículo

stats