AL CONTRATAQUE

Nadal viu a l’Alcora

Samuel Falomir

Samuel Falomir

Hi ha persones que l’adoren, a unes altres els és indiferent, «ni fred ni calor» com sol dir-se, també estan els que tenen síndrome Grinch i la detesten...

A mi, la veritat, m’agrada deixar-me envair pel seu esperit i experimentar les emocions i sensacions positives, d’alegria, d’esperança, d’estar i compartir moments especials amb familiars i amics... Encara que no sempre ens agafe en el millor moment, encara que trobem a faltar a eixes persones volgudes, a eixos pilars de les nostres vides que ja no estan amb nosaltres, crec que és necessari deixar-se portar i gaudir com a elles i ells els haguera agradat.

Tenim molts dies al davant i moltes coses per a fer. A l’Alcora ho tenim tot llest, amb una completa programació per a passar, si no més, uns dies especials. Nadal implica moltes coses.

És màgia i il·lusió. Sobretot per als xiquets i xiquetes, i més després d’uns anys en què no han pogut viure aquestes festes amb normalitat, almenys, en tota la seua intensitat. Al llarg d’aquests dies podran gaudir de moltes activitats pensades especialment per a ells: pista de patinatge sobre gel, cavalcada, musicals, contacontes, espectacle de màgia, inflables, tallers… Les hem preparades també amb molta il·lusió, així que espere que els agraden molt i que s’ho passen d’allò més bé. Els ha tocat viure una pandèmia, en la qual ens han donat vertaderes lliçons als majors... mereixen unes celebracions al 100%.

Nadal és també comerç local. On millor que al nostre poble? Els motius són molts i els coneixem àmpliament: proximitat, confiança, varietat, qualitat… Sempre aprofite totes les plataformes a les quals tinc accés --aquesta no podia ser menys-- per tal d’animar a fer les compres en el comerç de proximitat. Sens dubte, ha sigut un dels sectors més perjudicats per les conseqüències de la covid. Si ja ho sabíem, veure les persianes baixades durant tant de temps ens va fer reflexionar i adornar-nos (més encara) de com són de necessàries les tendes, els comerços i serveis en general, per als nostres municipis. Així que, com diu el lema de la campanya de l’Associació de Comerç i Serveis de l’Alcora, El millor regal, al teu poble.

Tradició

A l’Alcora, Nadal és també sinònim de tradició, amb la celebració de la genuïna Albà, declarada Bé de Rellevància Local. Demà, Nit de Nadal, gaudirem a l’Església Parroquial del seu cant, d’eixe moment màgic que implica reviure una tradició tan nostra i arrelada i que continua viva després de tants anys, gràcies, principalment, al treball del Col·lectiu pro Defensa de l’Albà.

La solidaritat també és protagonista en les nostres festes nadalenques amb iniciatives com la carrera organitzada per l’IES l’Alcalatén en benefici de Save the Children i la Sant Silvestre alcorina, un esdeveniment molt participatiu, que compta amb la col·laboració del Club Esportiu l’Alcora, el grup Scout, la Caixa Rural i les associacions de comerç i hostaleria. La recaptació (aliments no peribles i productes higiènics) va destinada a Càritas.

Una altra iniciativa destacada, i de les més consolidades --enguany se celebra la seua 43a edició-- és el Concurs de Betlems, organitzat, una vegada més, per l’AMPA del col·legi La Salle.

Ball

Aquest Nadal no faltarà tampoc el ball, la música i la festa. Si ja vam poder gaudir del concert de l’Agrupació Musical l’Alcalatén, tenim al davant el flashmob d’On! Dance, el concert de Concuerda... I també celebrarem les festes assenyalades (Nit de Nadal, Nit de Cap d’Any...) a la Pista Jardí amb orquestres, discomòbils… fins que el cos aguante.

I tractant-se de l’Alcora, no podia faltar la ceràmica. Un altre pla a tindre molt en compte durant aquests dies és la visita a l’exposició del Concurs Internacional de Ceràmica de l’Alcora-CICA 2022, que romandrà al Museu de Ceràmica fins al proper 30 de desembre, i podeu aprofitar per a visitar la resta de col·leccions i, per descomptat, l’emblemàtica Reial Fàbrica de la localitat.

Propostes, com veieu, no falten. Així que només em queda convidar-vos a visitar l’Alcora aquests dies. Tant de bo que algun dia (malauradament, encara no és així) totes les nits siguen nits de pau i d’amor --com diu la coneguda nadala-- en tots els racons del planeta.

Bones festes!

Alcalde de l’Alcora i secretari general del PSPV-PSOE a la província de Castelló

Suscríbete para seguir leyendo