LA RÚBRICA

Ja estem en festes!

Julià Gómez

Julià Gómez

Immersos en plenes festes de Nadal, crec que és el moment idoni per reflexionar, fins on em permeten aquestes línies, sobre aquells errors i encerts que hem comés com a societat en este 2022 que ja està pegant les seues últimes cuades.

Si ens fixem en el més reprovable d’este any de seguida ens vindrà a la ment el conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna, les terribles conseqüències que ha suposat per als seus habitants i els efectes col·laterals que això ha comportat al nostre país. I és que, com per a la resta de territoris que hi tenen relació, se’ns ha traduït en un increment desmesurat dels preus difícil d’assumir per la majoria de les famílies i empreses valencianes. Vivim en un món globalitzat, sí; però potser ja va sent hora que aquesta globalització comence a tindre un caràcter més inclusiu i jugue a favor de la majoria que la forma. El nostre problema no radica tant en els errors comesos per alguns, que també, sinó en la incapacitat o poca voluntat d’uns altres de veure’ls i corregir-los. Cal posar-hi remei i cal fer-ho ja.

Tendim a pensar que nosaltres tenim poc a fer en assumptes d’economia, però la realitat i la solució les tenim ben a prop. A Almassora, en una època en què es realitzen tantes compres, ja siga loteria, roba, menjar, llibres..., el regal més important que podem fer-nos entre totes i tots és anar a la botiga del barri o a la fira de Nadaldel nostre poble, comprar productes de proximitat i afavorir els nostres comerços que són els que realment s’esforcen dia rere dia, no sols per donar-nos un bon producte que complisca tota normativa, sinó també per oferir-nos un servei exemplar.

També venen dies en què l’oferta cultural es fa més extensa i variada. Són dies d’anar al cine, al teatre, a concerts i a diferents actes culturals que ens facen disfrutar, pensar i que ens emocionen. La cultura és un dels nostres grans encerts. Apostar per la cultura és fer-ho per una societat més activa, creativa i crítica. Això és el que ens fa grans. I si volem continuar creixent, hem de cuidar-la i potenciar-la, fer-la més accessible a tota la societat i retrobar-nos-hi com ho fem aquests dies amb amics i familiars, dels qui algun dia ens vam separar però ens neguem a deixar de veure. Des d’Almassora, molt bones festes a totes i tots!

Candidat a l’alcaldía d’Almassora per Compromís

Suscríbete para seguir leyendo