El Periódico Mediterráneo

El Periódico Mediterráneo

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Jordi Alcón

La rúbrica

Jordi Alcón

Tota pedra fa paret

A Vistabella hem creat una breu guia d’acollida per a noves veïnes o veïns

La manca de persones als pobles de l’interior de Castelló és un problema que es va agreujant amb el temps. Però, igual d’important és que els que estem ara als pobles continuem ací vivint, com que vinguen de nous per a rellevar als que, per motius vitals, ens van deixant o es traslladen a altres llocs.

I és que, la nova gent no només aporta una fonamental mà d’obra, sinó que aporta noves visions, noves cultures, noves inquietuds o nous projectes a la vida del poble. Són gent generalment qualificada, formada i amb experiència laboral, que busca una millora en la seua qualitat de vida i en la de la seua família, que només es pot aconseguir anant a viure als nostres pobles d’interior.

Però, moltes vegades aquestes persones es veuen en el dilema d’haver de trencar amb tota una vida, sense conéixer com serà el seu nou projecte de vida. Sense tindre coneguts al nou poble on es traslladaran, sense conéixer la seua cultura o el seus costums, o sense saber els interessos generals de la població.

Per això a Vistabella hem decidit fer-ho més fàcil. Hem creat una breu guia d’acollida per a noves veïnes o veïns, en la que recollim tota esta informació, i alguna més. Així, serà més fàcil per a les noves persones saber on han iniciat o posaran en marxa el seu nou projecte de vida, amb informació pràctica dels passos a seguir una vegada arribats, com per exemple en què pot ajudar-los l’Ajuntament, com a primera línia entre l’administració i la ciutadania.

Som conscients que només amb açò, no és suficient per a revertir la despoblació, ja que són moltes les dificultats que diàriament patim, com ara l’accés a la habitatge, la manca de serveis o la falta de cobertura i internet en alguns llocs, però com bé es diu pels nostres pobles, tota pedra fa paret, i qualsevol ajuda sempre és bona.

Vistabella sempre estarà obert a les persones que vulguen vindre a sumar i contribuir a la nostra continuïtat, i fer d’aquest poble la seua nova casa.

*Alcalde de Vistabella

Compartir el artículo

stats