El Periódico Mediterráneo

El Periódico Mediterráneo

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Samuel Falomir

A FONDO

Samuel Falomir

L’Alcora en festes (I)

Tenim per davant 17 dies i més de 140 actes per gaudir i reviure les nostres tradicions

El compte enrere està a punt d’arribar a la seua fi. Demà començaran unes celebracions molt esperades i especials per a tots els alcorins i alcorines: les Festes del Crist.

Tenim al davant 17 dies i més de 140 actes per a tornar a gaudir, eixir al carrer i reviure orgullosos la nostra cultura, folclore i tradicions.

Les nostres festes són el resultat d’un gran esforç. Un esforç col·lectiu, ja que són moltes les persones que remen a favor per tal que arriben a bon port i es desenvolupen de la millor manera possible.

Em consta que la regidora de Festes, Vanessa Periz, ha treballat molt per a elaborar un programa festiu de qualitat, amb actes molt variats, pensats per a totes i tots.a comptat, a més, amb la col·laboració dels companys i companyes de l’equip de govern.

D’altra banda, és fonamental la labor de les comissions de festes i taurina, persones que, desinteressadament, treballen, s’esforcen i dediquen molt temps de les seues vides perquè els seus veïns i veïnes puguen viure uns dies inoblidables, de diversió, retrobament, rialles i bons moments. Sense preocupar-se de res més que de gaudir.

Així mateix, és necessari posar en valor el treball, també desinteressat, del cronista oficial de l’Alcora, José Manuel Puchol, com a coordinador un any més, i ja en van 19, del magnífic i solidari llibre de festes. Aprofite per a agrair a les persones, centres educatius, col·lectius, etc. que han aportat col·laboracions, enriquint les seues pàgines, i als comerços que s’han oferit com a punts de venda. La recaptació es destinarà íntegrament a Creu Roja amb la finalitat de donar suport a la gran labor humanitària que realitza.

Penyes, treballadors i treballadores de l’Ajuntament, associacions, clubs esportius, pubs, bars, comerços, entitats i empreses col·laboradores... mil gràcies per la vostra col·laboració i per fer possibles unes festes tan completes. Gràcies també a totes les persones que participen en els actes.

Aquestes festes són del poble i ací tots sumem. És per això que, junts i juntes, les fem grans.

Enguany exercirà de mantenidor, Juan Luna, i de pregoner, Enrique Salvador, dues persones estretament vinculades a la cultura i tradicions alcorines i que han fet molt per la seua dinamització i preservació.

Al llarg d’aquests dies tindrem moments per a la diversió, la cultura, la devoció, l’esport i, sobretot, per a gaudir del nostre poble, que es convertirà en una explosió d’alegria i germanor.

Les celebracions començaran demà divendres, a les 20.30 hores, amb la Imposició de Bandes, la lectura del XLIV Pregó de Festes i la Nit de l’Art, amb la inauguració de 7 exposicions. També encetarem demà els actes esportius amb la final del Campionat de Penyes 2023.

Amb les festes arriba la Ruta Gastronòmica del Caragol, organitzada per Hosturialc, on podreu tastar les millors racions de caragols i descobrir els seus variats i exquisits sabors.

La banda de música, la rondalla, els dolçainers i tabaleters, les xarangues, els gegants i cabuts... posaran la banda sonora i portaran l’alegria als nostres carrers. I com a concert estel·lar, Álvaro de Luna actuarà a la Pista Jardí el divendres 1 de setembre.

Ens esperen dies de trobades, de trencar amb la rutina, de sumar vivències... dies molt esperats i també molt necessaris. Estem desitjant compartir-los, així que esperem la visita de molts amics i amigues de la província.

Espere que tant veïns com visitants gaudiu plenament de cadascun dels actes programats i que en tot moment prevalga el respecte, l’harmonia i la tolerància.

Acabe amb un desig especial: que aquestes siguen unes celebracions úniques i plenes de màgia i il·lusió per a la reina de les Festes del Crist 2023, Claudia Rodríguez, i la seua cort de dames d’honor, Alba Andreu, Lara Sierra, Alba Martínez, Sara Flor i Beatriz Also, així com per als seus acompanyants i familiars. A totes i tots, molt bones festes!

Alcalde del l’Alcora

Compartir el artículo

stats