El Periódico Mediterráneo

El Periódico Mediterráneo

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

José Luis Arín

Paraules de vida

José Luis Arín

Benvingut, bisbe Sergi

Beneït el qui ve en el nom del Senyor: amb aquesta aclamació litúrgica donem la benvinguda a Mons. Sergi Gordo i Rodríguez, que ahir va iniciar el seu Ministeri Episcopal entre nosaltres.

Com al profeta Ezequiel, el Senyor t’ha fet sentinella perquè vetllis sobre el Poble de Déu que peregrina a la Diòcesi de Tortosa.o necessitem, i per això aclamem la teva arribada a la nostra diòcesi dient:

Beneït el qui ve en el nom del Senyor a contagiar la flama de l’Esperit que, mitjançant el papa Francesc, ens convoca a caminar junts conscients que la sinodalitat ha vingut per a quedar-se.

Beneït el qui ve en el nom del Senyor a revifar la flama del Procés sinodal que, a la Vetlla de Pregària en la cloenda de la Fase Diocesana, el bisbe Enrique sintetitzava en 4 objectius: 1) Desig de santedat, sense el qual perdríem la identitat; 2) Església esperançada, perquè l’esperança és la fe movent la fidelitat diària; 3) Família en comunió, que és la millor imatge de la Santíssima Trinitat; 4) Esperit missioner, perquè l’Església existeix per a evangelitzar.

Beneït el qui ve en el nom del Senyor a presidir en la caritat uns germans preveres i diaques que a la Missa Crismal vam prometre comunió afectiva i efectiva a un bisbe propi que esperàvem de tot cor però no coneixíem. Beneït el qui ve en el nom del Senyor a esperonar els nostres Consagrats: testimonis vius de Crist Ressuscitat enmig del món. Beneït el qui ve en el nom del Senyor a exercir fidelment el sagrat ministeri d’ensenyar a tothom l’Evangeli de Déu, com a mestres autèntics de la fe apostòlica, investits de l’autoritat de Crist.

Beneït el qui ve a ensenyar-nos a copsar cada dia millor l’amor infinit que l’Esperit de Déu sembra a les nostres vides. Beneït el qui ve en el nom del Senyor a consolar els malalts, els ancians, els empresonats, els sense sostre, els pobres… Que en el seu Bisbe hi trobin Jesús de Natzaret. Beneït el qui ve en el nom del Senyor a treballar amb alegria sinodalment amb nosaltres.

*Administrador diocesà de Tortosa

Compartir el artículo

stats