Aquest estiu es tornen a obrir les Biblioteques Urbanes d’Estiu per a donar servei a totes les xiquetes i xiquets de Vila-real. “En acabar el col·legi, les biblioteques són un dels llocs més atractius i interessants per a portar als nostres fills”, ha assenyalat el regidor de Biblioteques, Xus Sempere i ha afegit que “segurament, aquest servei cultural és la combinació perfecta per als més menuts, ja que, d’una banda, s’ofereix una activitat d’oci educatiu i d’un altre, estem difonent la importància de la lectura”.

El Contacontes Alicia en el país dels Meravelles servirà d’inauguració oficial, el 2 de juliol, de les Biblioteques Urbanes d’Estiu. L’edil ha explicat que s’ha triat aquest conte “amb motiu del 150 aniversari de la primera vegada que Lewis Carroll va fer la narració oral d’aquesta història” i ha recordat que l’entrada és gratuïta i que els assistents rebran un llibre com a obsequi en acabar l’acte.

Les activitats que s’han organitzat en aquestes Biblioteques Urbanes d’Estiu es realitzaran en la nova agència de lectura de Solades i en l’agència de lectura del Pilar i compten amb un complet programa de jocs i tallers “per a incentivar la lectura dels més xicotets i aficionar-los als llibres” ha matisat Sempere. “Concretament s’han preparat 34 activitats d’animació a la lectura que es realitzaran de11,30 a 12,30 hores” en cada agència. Els dilluns i dimecres en l’agència del Pilar i els dimarts i dijous en la nova agència de lectura Solades. A més l’edil ha manifestat que, seguint amb la temàtica del Contacontes inaugural s’ha presentat un nou programa d’activitats per a enguany amb el títol, “Un estiu al País dels Meravelles” dirigit a xiquets de3 a6 anys.

El responsable de Biblioteques ha recordat que no cal fer cap tipus de preinscripció per a participar en les activitats d’estiu encara que ha matisat que “s’han de presentar els lectopunts corresponents” aconseguits a través de la cartilla del lector. A més, en aquest servei cultural estiuenc, els xiquets disposaran de contes, llibres, còmics i revistes, per a llegir o emportar-se en préstec, “i podran disfrutar d’Internet tot l’estiu” ha afegit Sempere.

L’horari de les Biblioteques Urbanes d’Estiu Infantil serà de 10,30 a13, 30 hores i finalitzarà el dia 24 d’agost amb una festa, amb entrada lliure, en l’agència de lectura de Solades a les 11, 00 hores.