EN LA PARRÒQUIA DELS FRANCISCANS

‘El naixement’ posa música a l’inici dels actes nadalencs

Supramúsica i Veus de Cambra interpreten l’obra de Rafael Beltrán i Jacinto Heredia

Supramúsica i Veus de Cambra van interpretar novament la cantata de Nadal 'El naixement' en Vila-real.

Supramúsica i Veus de Cambra van interpretar novament la cantata de Nadal 'El naixement' en Vila-real. / GABRIEL UTIEL BLANCO

En una aposta per descentralitzar les activitats nadalenques, la parròquia dels franciscans de Vila-real va acollir en la vesprada d’ahir la interpretació de la cantata El naixement. Novament, els encarregats de fer realitat aquesta obra, que es va estrenar per Nadal de l’any 2014, van estar l’Orquestra Supramúsica i el col·lectiu de Veus de Cambra, sota la direcció de Miguel Ángel Navarro.

El naixement és una cantata de tema nadalenc original del compositor Rafael Beltrán, escrita per a orquestra, cor i veus solistes, sobre textos poètics del professor Jacinto Heredia, una col·laboració artística sorgida del comú interés de potenciar el nivell cultural del nostre entorn immediat, amb obres arrelades a les tradicions més representatives a la vegada que adients per als temps actuals.

Escassos referents contemporanis

De fet, la seua composició cobreix un espai musical en què hi ha escassos referents contemporanis i menys encara pel que fa a l’àmbit valencià i espanyol.

Conformen la cantata, després de l’obertura orquestral, quatre escenes iniciades cadascuna per recitatius que recullen fragments al·lusius procedents dels textos bíblics: Camí de Betlem, En un humil pessebre, L’anunci als pastors i l’Adoració dels Mags. Al testimoni de l’evangelista narrador, figura habitual en els oratoris litúrgics, s’afegeixen els dels animals presents en les respectives escenes, els quals actuen com a fil conductor dels fets: el ruc, el bou, una ovella i un camell. Es combinen d’aquesta manera els plantejaments de rigor espiritual amb un vessant de caràcter fabulós

Suscríbete para seguir leyendo