FESTIVITAT POPULAR

Vila-real tanca els actes per Sant Antoni a l'ermita del Termet

La capella de la patrona de la ciutat ha acollit una missa i el repartiment dels tradicionals panets

L'ermita de la patrona de Vila-real, la Mare de Déu de Gràcia, ha estat el lloc on, com de costum, s'han tancat els actes commemoratius de la festivitat de Sant Antoni a la ciutat. D'aquesta manera, a les 13.00 hores s'ha iniciat una missa oficiada pel capellà de la parròquia de Santa Sofia, Àlvar Miralles, i en la qual tampoc ha faltat l'etern sacerdot de l'ermitori de la patrona, Mossén Guillermo Sanchis, qui ha estat al capdavant d'aquesta capella des de l'any 1965. Els dos capellans han estat assistits pel diaca Vicent Cerisuelo, el qual va estar més de 30 anys exercint d'ermità al Termet.

Assistents, residències de majors i comunitats religioses

Una vegada acabada la missa, l'alcalde de Vila-real, José Benlloch; i la regidora de Tradicions, Noelia Samblás, acompanyats per diferents regidors de la corporació s'han dedicat a repartir entre el veïnat assistent els tradicionals panets, aquesta vegada, elaborats al forn del Boixo. En total, la delegació que encapçala Samblás havia encomanat 1.350 panets, mig centenar d'ells sense gluten, que a més també s'han repartit als usuaris de les residències de majors i a les comunitats religioses de la ciutat.

Malgrat el vent, que ha bufat amb força durant la jornada, l'acte ha transcorregut amb normalitat i ha posat punt final al seguit d'activitats en honor a Sant Antoni que, enguany, van començar divendres passat amb les iniciatives preparades per la Congregació de Lluïsos per a commemorar el 50é aniversari de la Matxà, que va recórrer els carrers del municipi ahir dilluns a la vesprada.