ACTE MULTITUDINARI

Milers de flors i pura tradició en l’ofrena al patró de Vila-real

Uns 2.000 veïns participen en l’homenatge floral i la meitat de la corporació local desfila amb els vestits tradicionals

Devoció i tradició es van fer més que evidents en un dels actes més multitudinaris de les festes que Vila-real celebra en honor a Sant Pasqual. Milers de flors i la més pura tradició es van donar cita en la popular ofrena al patró de la ciutat que, organitzada per la Comissió de Penyes, va comptar amb la participació d’unes 2.000 persones, incloses les representants festives i els membres de la corporació municipal.

Precisament, una de les novetats d’enguany ha estat que poc més de la meitat dels regidors de l’Ajuntament van tancar la desfilada, acompanyant la reina i les festeres, abillats amb la vestimenta típica.

I així ho van fer l’alcalde, José Benlloch, i els edils Silvia Gómez, Miriam Caravaca, Anna Vicens, Xus Madrigal, Diego Vila, Noelia Samblás, Adrián Casabó, Héctor Folgado, Maria Fajardo, Santi Cortells, Balma Llansola i Irene Herrero. La resta, van decidir participar vestits de carrer.

Bona part de la corporació municipal, així com membres de la Junta de Festes, van participar a l'ofrena abillats amb vestimenta tradicional.

Bona part de la corporació municipal, així com membres de la Junta de Festes, van participar a l'ofrena abillats amb vestimenta tradicional. / MEDITERRÁNEO

Els membres de la penya El Balconet van estar els encarregats d’anar col·locant els rams de flors al voltant del tapís elaborat per Lima Limón, al ritme de l’arribada dels diferents col·lectius que van prendre part en l’ofrena, entre els quals no van faltar mig centenar de penyes, les escoles infantils; centres educatius; i associacions religioses, de veïns o esportives. La música la van posar l’agrupació musical Verge de Gràcia, els dolçainers i tabaleters d’El Trull i la Unió Musical La Lira.

L’ofrena la van tancar les reines i dames de diferents anys, a més de les actuals, així com les autoritats. Finalment, i com mana la tradició, Benlloch i la reina, Gracia Gumbau, van botar foc a la popular foguera purificadora.