El consistori aporta 60.000 euros

La Fundació Tots Units atén a 1.267 persones en risc d’exclusió de Vila-real

El regidor, el delegat de Càrites i el president i la gerent de la Fundació.

El regidor, el delegat de Càrites i el president i la gerent de la Fundació. / Mediterráneo

La Fundació Tots Units va atendre l’any passat un total de 1.267 persones en situació de vulnerabilitat i risc d’exclusió social a través dels seus serveis d’orientació, formació i intermediació laboral amb l’objectiu d’acompanyar-los en el camí cap a la seua inserció sociolaboral.

L’entitat, vinculada a Càritas Diocesana de Segorbe-Castelló i que manté un conveni de col•laboració amb l’Ajuntament de Vila-real, han presentat la memòria de 2023 en la qual destaca el treball realitzat per a la promoció de l’ocupació a través de les empreses d’inserció i economia social com Reciplana o la xarxa de botigues Koopera, present a Vila-real.

La presentació de la memòria de l'exercici 2023 de la Fundació Tots Units.

La presentació de la memòria de l'exercici 2023 de la Fundació Tots Units. / Mediterráneo

El regidor de Serveis Socials, Antonio Marín, ha participat en la presentació de la memòria, al costat del president del patronat de la Fundació Tots Units, Enric Reverter, el delegat episcopal de Càritas Diocesana de Segorbe-Castelló, Sergio Mendoza, i la gerent de la Fundació Tots Units, Charo Castelló. El consistori col·labora anualment per import de 60.000 euros

Perfil del risc d'exclusió

La gerent de Tots Units, Charo Castelló, ha desgranat les xifres. Pel servei d’orientació i acolliment han passat 477 persones noves i altres 411 que ja havien rebut ajuda de la fundació. Els cursos de formació han comptat amb un total de 228 participants. El servei d’intermediació laboral ha tancat l’any 2023 amb 96 persones inserides gràcies a 45 empreses. Quant al perfil de les persones ateses, Castelló ha assenyalat que es tracta en la seua majoria de dones, d’entre 30 i 40 anys, de nacionalitat estrangera, sense formació i amb moltes càrregues familiars.