CONCIENCIACIÓ DE LA NECESSITAT DE CONSERVAR LA BIODIVERSITAT

Realitzen 77 repoblacions educatives en la Comunitat

L’acció s’ha desenvolupat als parcs naturals amb motiu del Dia de l’Arbre

En les repoblacions han participat nombrosos col·legis, associacions i empreses de les tres províncies.

En les repoblacions han participat nombrosos col·legis, associacions i empreses de les tres províncies. / R. D. M.

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori va realitzar un total de 77 repoblacions educatives durant el mes de març amb motiu del Dia de l’Arbre en la Comunitat Valenciana, en col·laboració amb el Centre per a la Investigació i Experimentació Forestal (CIEF) i Parcs Naturals.

Aquesta iniciativa, que es realitza cada any, té com a objectiu posar en valor la importància de protegir els boscos i destacar el paper que juguen els arbres i la vegetació en general a l’hora d’absorbir diòxid de carboni, així com per a la fixació de sòl.

En aquest sentit, el director general de Medi Natural, Raúl Mérida, va destacar recentment la importància «d’aquestes accions de caràcter divulgatiu per a conscienciar de la necessitat de conservar la biodiversitat vegetal de les nostres muntanyes».

Els exemplars plantats pertanyen a cinquanta espècies autòctones.

Els exemplars plantats pertanyen a cinquanta espècies autòctones. / R. D. M.

Més de 12.000 exemplars

En la campanya d’enguany s’han plantat més de 12.000 exemplars d’arbres, pertanyents a 50 espècies autòctones, al llarg de les activitats de repoblació i educació ambiental realitzades, de gener a març, als parcs naturals de la Comunitat Valenciana. Raúl Mérida va recordar sobre aquest tema que "tan importants són les accions de repoblació tant d’arbres com d’espècies frondoses, matoll baix i plantes rebrotadores com les accions de caràcter educatiu, en les quals incideix la Conselleria".

Aquestes repoblacions educatives, en les quals han participat nombrosos col·legis, associacions i empreses de les tres províncies, han estat dirigides a tota mena de públic, i s’ha evidenciat l’interés de la ciutadania per tindre un entorn natural ben conservat.

A més de les espècies que habitualment componen els nostres ecosistemes, els espais naturals també s’han reforçat amb espècies vulnerables com la xara de Cartagena o els 200 peus de Frangula alnus (fràngula, arraclán o avellanillo), espècie vulnerable en el catàleg valencià d’espècies de flora amenaçada, que s’ha introduït per a formar part de les riberes del Parc Natural del Túria, així com també amb 400 peus d’Ulmus minor (om) resistent a la grafiosi, una malaltia fúngica que sol afectar a aquesta espècie.