En un lloc tan llunyà geogràficament d’aquí com la ciutat de Seattle, a l’estat de Washington, Estats Units, bressol del grunge, va començar a gestar-se un projecte musical que res té a veure amb la música de Nirvana o Pearl Jam.

Va ser a Seattle, on Chano Domínguez va tenir oportunitat de veure en directe a un dels quintets més dinàmics i consolidats del panorama musical espanyol: Spanish Brass. Amb prop de 30 anys de trajectòria en el món de la música de cambra, Carlos Benetó, Juanjo Serna, Manolo Pérez, Indalecio Bonet i Sergio Finca, han recorregut mig món fent d’ambaixadors dels instruments de vent i metall, i en un aquests viatges, segons sembla, van deixar entusiasmat al pianista gadità amb la seua espectacularitat sobre l’escenari. Tant és així, que poc van trigar a idear un espectacle de forma conjunta.

MESTISSATGE

La fusió d’estils, el mestissatge o l’afany per col·laborar, van fer que la música de cambra d’Spanish Brass i el flamenc i jazz de Chano Domínguez es trobessin per donar curs a la prodigiosa imaginació. Així va néixer Puro de Oliva, títol de l’espectacle que presentaran a l’Auditori Municipal Rafael Beltrán Moner de Vila-real diumenge que ve, 11 de febrer, a les 19.30 hores, i que compta amb una obra composta específicament per Chano i que porta per títol Never Settle for the Oyster Light. La resta d’obres del concert són peces també escrites per Domínguez però que ha adaptat per a quintet de metalls i piano, com Solo con verte, Mi Prima de Riesgo, De Cadi a New Orleans o Rumba Pa Jerry —algunes d’elles, arranjaments que el pianista ha escrit per a altres artistes com Wynton Marsalis o Jerry González—.

En tot l’espectacle es comptarà també amb la col·laboració especial de Pablo Domínguez al calaix flamenc per a generar la màgia necessària sobre l’escenari, una màgia que segur contagia a un públic desitjós de viure noves experiències, fruit d’aquesta unió de gèneres, aquest diàleg musical que el gran Chano Domínguez i els membres d’Spanish Brass iniciaran en el teatre vila-realenc.