El 13 de novembre de 1934, al Teatre Fuencarral de Madrid, es va veure per primera vegada la sarsuela La del manojo de rosas, que compta amb la meravellosa música de Pablo Sorozábal i el llibret d’Anselmo C. Carreño i Francisco Ramos de Castro. Composta en plena II República espanyola, el text situa l’acció al Madrid contemporani i narra d’una manera molt particular el tipisme madrileny, sobretot la diferència entre rics i pobres. En aquesta obra, els personatges cauran, per bé o per mal, en certs prejudicis. Els aplicaran entre ells mateixos, sempre amb l’objectiu de discriminar, dominar o descartar l’altre, o acceptar-ho sense reflexionar ni discernir entre opinions subjectives o objectives. Qüestions com la cura de les aparences per conquerir o semblar algú que no s’és, seran una constant en la lluita de les dues famílies protagonistes per mantenir un status que els faci sentir distingits.

L’Orquestra Lírica de Castelló sorprèn de nou arriscant en aquesta producció amb una posada en escena ambientada a la trilogia inacabada que el director danès Lars von Trier va dedicar a Amèrica. En Dogville els decorats minimalistes rendien homenatge al teatre brechtià alhora que aportaven informació valuosa per a l’espectador. A La del manojo de rosas podrem veure també similars jocs simbòlics i metanarratius que guiaran l’espectador més enllà de la música i el guió. Un cop més, sota la direcció escènica d’Eugènia Corbacho, l’Orquestra Lírica de Castelló pretén estendre ponts entre les sarsueles de començaments del segle XX i el nostre temps, per tal d’articular nous discursos que surtin a la trobada dels i els castellonencs d’avui dia .

Sota la batuta de Carles Pasqual, l’OLCS conectarà el 25 de març, a les 19.30 hores, al Teatre Principal el seu so amb les veus de Sandra Ferró, Vicente Antequera, Manuel Valero, Gonzalo Manglano, Saray García, Joan Prades i José Goterris gràcies al patrocini de la Diputació de Castelló i la Fundació Dávalos- Fletcher i la col·laboració de CulturArts, Ajuntament de Castelló i Conservatori Calasancio de Música i Dansa.